Εικόνες από την Ορκωμοσία των πρωτοετών της ΣΣΑΣ έτους 2019

Εικόνες από την Ορκωμοσία των πρωτοετών της ΣΣΑΣ έτους 2019

Στρατιωτικές Σχολές: Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), η τελετή ορκωμοσίας εβδομήντα έξι (76) Πρωτοετών Μαθητών/-τριών (29) Ιατρικού, (3) Οδοντιατρικού, (2) Κτηνιατρικού, (2) Φαρμακευτικού (2) Ψυχολογικού, (17) Νομικού και (21) Οικονομικού, εκ των οποίων ένας (1) Ελληνοκύπριος και τρεις (3) Αλλοδαποί από Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Αλβανία.

Tην τελετή ορκωμοσίας τίμησε με την παρουσία του ο Δκτής Γ΄ΣΣ/NRDC-GR, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, εκπρόσωποι Εκκλησιαστικών, Πολιτικών, Προξενικών και Πανεπιστημιακών Αρχών, αντιπροσωπείες Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Γονείς και Συγγενείς των ορκιζομένων.


Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Στρατιωτικές Σχολές μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» φωτογραφικό υλικό από την ορκωμοσία.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ 24ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Νέοι και Νέες Μαθητές και Μαθήτριες,

Η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, σας υποδέχεται με υπερηφάνεια και χαρά στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Περάσατε στη Σχολή μετά από σκληρό συναγωνισμό, κόπους και επίπονες προσπάθειες, για αυτό και σας αξίζουν συγχαρητήρια.

Πριν από λίγο με τις ευλογίες της εκκλησίας, υπό τη σκέπη της Πολεμικής μας Σημαίας, με την παρουσία της Στρατιωτικής ηγεσίας , των εκπροσώπων της πολιτείας, των καθηγητών, των εκπαιδευτών σας και των συγγενών σας δώσατε τον ιερό όρκο του Έλληνα Στρατιώτη. Με την αναφώνηση του όρκου αυτού δεσμεύεστε με τις Ένοπλες Δυνάμεις να υπηρετήσετε την Πατρίδα σχεδόν δια βίου. Είχατε την ευχέρεια της επιλογής να φοιτήσετε σε άλλα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και να σταδιοδρομήσετε με επιτυχία. Εσείς όμως επιλέξατε συνειδητά να καταταχθείτε στη Σχολή, πραγματοποιώντας των πρώτο σας στόχο ως μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων. Ενδυθήκατε την τιμημένη στολή του Μαθητή της Σχολής, δικαιώνοντας τους εαυτούς σας και τις προσδοκίες των γονέων σας, που με δικαιολογημένη υπερηφάνεια σας καμαρώνουν σήμερα.

Για την επιλογή σας θα πρέπει να είστε υπερήφανοι γιατί στη Σχολή αυτή δεν αξιολογούνται μόνο οι γνώσεις, αλλά και

η καλλιέργεια της ψυχής και του σώματος αποβλέποντας σε μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Μόνο έτσι θα μπορέσετε και εσείς, μαζί με τα υπόλοιπα μόνιμα στελέχη, να υπηρετήσετε τις αξίες του Καθήκοντος, της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας.

Ειδικά για την καλλιέργεια της ψυχής θέλω να σας τονίσω ότι εδώ βραβεύεται η προσπάθεια και κολάζεται η ραθυμία. Αναδεικνύονται οι αξίες και οι αρετές και καταδικάζονται, η ιδιοτέλεια, ο ατομισμός και ο φόβος. Ο τελικός μας στόχος είναι η επίτευξη της ενσυνείδητης πειθαρχίας, η οποία εξασφαλίζει τη σταθερότητα σε περιπτώσεις έντασης ή άγχους, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την αύξηση της απόδοσης και σε συνδυασμό με τη γνώση οδηγεί στον επαγγελματισμό. Όπως αναγράφεται και στο έμβλημα της Σχολής μας, «Πειθαρχία Ευπραξίας Μήτηρ».

Η Ακαδημαϊκή σας εκπαίδευση και συγκεκριμένα η επιστημονική σας κατάρτιση, η οποία πραγματοποιείται στο παγκόσμιας αναγνώρισης Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, θα είναι επίπονη και κοπιαστική. Η Σχολή θα παρακολουθεί στενά την απόδοσή σας και θα σας παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια, σύμφωνα πάντα με τις συμβουλές των Ακαδημαϊκών σας Διδασκάλων.

Είναι καθήκον της Σχολής να σας μάθει να ισορροπείτε ανάμεσα στην Ακαδημαϊκή και στην Στρατιωτική εκπαίδευση θέτοντας προτεραιότητες ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε φάσης των σπουδών σας.Εμπιστευτείτε τους εκπαιδευτές σας

και να μην αφήσετε ούτε λεπτό παραγωγικού χρόνου να περάσει ανεκμετάλλευτο. Να έχετε πάντοτε στο μυαλό σας τις πέντε στρατιωτικές αρετές, φιλοπατρία, ανδρεία, καρτερία, στρατιωτικό πνεύμα και πειθαρχία.

Σήμερα, ξεκινά το στάδιο της κύριας εκπαίδευσής. Θα διαπιστώσετε ότι η Σχολή, σας αγκαλιάζει με ενδιαφέρον για να σας βοηθήσει, αλλά και να σας νουθετήσει όταν χρειαστεί. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε όλοι μας, ότι δεν είστε απλοί φοιτητές, αλλά Μαθητές Στρατιωτικής Σχολής. Η αποστολή της Σχολής είναι να σας αποδώσει στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων ως άριστους επιστήμονες και ως ικανούς και εκπαιδευμένους Αξιωματικούς. Αυτό είναι το καθήκον μας, αυτό είναι το χρέος που έχουμε, όχι μόνο απέναντι στη σημερινή πολιτεία αλλά και απέναντι στους προγόνους μας, που μας άφησαν ως κληρονομιά να αντιτάσσουμε πάντα την ποιοτική μας υπεροχή απέναντι στους πολυάριθμους αντιπάλους. Από εσάς η Σχολή απαιτεί ισχυρή θέληση, πίστη στον εαυτό σας, επιμονή και υπομονή. Είμαι βέβαιος ότι τα διαθέτετε.

Νέε Ελληνοκύπριε μαθητή,

Με ειλικρινή συναισθήματα αγάπης και φιλίας, τα οποία εκφράζουν και τους αδελφικούς δεσμούς των λαών μας, σε υποδεχόμαστε στη Σχολή έχοντας την πεποίθηση ότι, με απόλυτη πειθαρχία στους κανόνες λειτουργίας της Σχολής, θα επιδοθείς με ζήλο στις σπουδές σου, ώστε να αποτελέσεις ικανό και χρήσιμο στέλεχος για το καλό της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου. 

Νέοι αλλοδαποί μαθητές

H Σχολή αισθάνεται υπερήφανη που η χώρα σας μας εμπιστεύτηκε την εκπαίδευσή σας. Νοιώθουμε την ευθύνη που απορρέει από αυτή την υποχρέωση και είμαστε βέβαιοι ότι θα τηρήσετε την υπόσχεση που πριν λίγο δώσατε. Προσπαθήστε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις και εμείς θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας ακολουθώντας την παράδοση που δεν θέλει διαχωρισμούς σε Έλληνες και αλλοδαπούς σπουδαστές.

Νέοι και Νέες Μαθητές και Μαθήτριες,

Σας καλώ να φανείτε αντάξιοι της ιδιότητας του Μαθητή, της ιστορίας και των παραδόσεων της Σχολής.. Να τιμήσετε τον όρκο σας, να μείνετε προσηλωμένοι στα καθήκοντα σας και να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες των γονιών σας, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πατρίδος γενικότερα.

Έχοντας εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας και αισιοδοξία για τη σταδιοδρομία σας στη Σχολή, σας συγχαίρω για την ορκωμοσία σας και σας καλώ να αναφωνήσετε: 

Ζήτω το Έθνος

Ζήτω οι Ένοπλες Δυνάμεις 

Ζήτω η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Στρατιωτικές Σχολές

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr