ΠΑΜΑΚ: Εκατοντάδες φοιτητές συμμετείχαν στην κεντρική εκδήλωση της εβδομάδας υποδοχής πρωτοετών

ΠΑΜΑΚ: Εκατοντάδες φοιτητές συμμετείχαν στην κεντρική εκδήλωση της Εβδομάδας Υποδοχής Πρωτοετών

Εκατοντάδες πρωτοετείς φοιτητές συμμετείχαν στην κεντρική εκδήλωση υποδοχής τους στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η οποία φέτος εντάχθηκε σε ένα διευρυμένο εβδομαδιαίο πλαίσιο εκδηλώσεων, που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Η τελετή, συνδιοργάνωση του Πανεπιστημίου και του Συλλόγου Φοιτητών, περιλάμβανε χαιρετισμούς, βραβεύσεις και συμβουλευτική ομιλία παλαιότερου απόφοιτου του Ιδρύματος, ενώ την έναρξη της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς έκανε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, «κρούοντας τον κώδωνα», το κειμήλιο από την παλιά Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης.


Νωρίτερα ο Πρύτανης, στο χαιρετισμό του, καλωσόρισε τους νέους φοιτητές και τους κάλεσε να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα χρόνια φοίτησής τους στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το οποίο θα είναι πλέον για αυτούς το δεύτερό τους σπίτι. Τους προέτρεψε να συμμετέχουν ενεργά στη ζωή του Ιδρύματος, παρακολουθώντας συστηματικά τα μαθήματά τους, κάνοντας καινούργιες γνωριμίες, λαμβάνοντας μέρος στις ποικίλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες και τους ζήτησε να επιδιώξουν όταν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους να αφήσουν πίσω τους ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο από αυτό που βρίσκουν τώρα.

Πέρασες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση Φοιτητών ΠΑΜΑΚ» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!

Χαιρετισμό στους νέους συναδέλφους τους απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών, Σωτήριος Καλαϊτζής και η Γραμματέας του Συλλόγου, Ραφαηλία Αλεξίου, οι οποίοι περιέγραψαν τη ζωή στο Πανεπιστήμιο, τις δυνατότητες που ανοίγονται στους νέους φοιτητές, καθώς και τις πλούσιες δραστηριότητες του Συλλόγου.

Ακολούθησε η βράβευση των πρωτευσάντων φοιτητριών και φοιτητών από τους Κοσμήτορες και τους Προέδρους των Τμημάτων του Πανεπιστημίου. Τους επιδόθηκαν έπαινοι, ενώ οι Εκδόσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δώρισαν στους πρωτεύσαντες από ένα βιβλίο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του παλαιού απόφοιτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Θεόδωρου Παναγιωτόπουλου, Ιδρυτή και Γενικού Διευθυντή της Human Value με τίτλο: «Ο Νίτσε, ο Μπρους Λι και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας - Επιλογές, Αποφάσεις και Λάθη». Σε αυτήν, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε με ζωντανά παραδείγματα στην προσωπική του πορεία, τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκόμισε από τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και συμβούλεψε τους νέους φοιτητές να μην αφήνουν καμία ευκαιρία χαμένη και να προσπαθούν να αξιοποιούν το χρόνο τους με τον καλύτερο τρόπο, κάνοντας τα χρόνια των σπουδών τους εφαλτήριο για μια επιτυχημένη καριέρα σε όποιον τομέα επιθυμούν να εξελιχθούν.

Ολοκλήρωση εγγραφών πρωτοετών στο ΠΑΜΑΚ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΠΑΜΑΚ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr