Κατάταξη πρωτοετών στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (2019-2020) – ΟΔΗΓΙΕΣ

Κατάταξη πρωτοετών στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (2019-2020) – ΟΔΗΓΙΕΣ

Στρατιωτικές ΣχολέςH κατάταξη των Πρωτοετών Ευελπίδων του Ακαδημαϊκού Έτους 2019-2020, θα λάβει χώρα τη 10η Σεπτεμβρίου 2019 στις εγκαταστάσεις της Σχολής στη Βάρη Αττικής.

Η διαδικασία της κατάταξης θα αρχίσει στις 07:30.


Οδηγίες για την κατάταξη των επιτυχόντων στη ΣΣΕ έτους 2019

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Στρατιωτικές Σχολές μπορείτε να την δείτε εδώ.

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Ο υπόψη οδηγός κατάταξης, έχει ως σκοπό να παρέχει βασικές πληροφορίες τόσο για την ακολουθούμενη διαδικασία όσο και για την επίλυση τυχόν αποριών, μέχρι την ημερομηνία κατάταξής σου στη Σχολή. Για οτιδήποτε άλλο σε απασχολεί ή έχεις απορία μπορείς να απευθύνεσαι τηλεφωνικά στα αρμόδια όργανα της Σχολής, στα τηλέφωνα της παρ. 6β του παρόντος ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

α. Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, που είναι το αρχαιότερο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Χώρας, ιδρύθηκε στο Ναύπλιο την 21η Δεκεμβρίου 1828. Αποτέλεσε προσωπικό όραμα του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος αντελήφθη από την πρώτη στιγμή τις σοβαρές και πρωταρχικές ανάγκες του νεοσύστατου κράτους σε Στρατό και Υποδομές και ονόμασε του 5 πρώτους μαθητές «Ευέλπιδες», δηλαδή Καλή Ελπίδα του Έθνους.

β. Το επίγραμμα του εμβλήματος, είναι η φράση του σοφού της αρχαίας Αθήνας Σόλωνα, “ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ ΑΡΧΕΙΝ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ”, το οποίο υποδηλώνει το βασικό σκοπό της παιδευτικής αγωγής των Ευελπίδων και τους υπενθυμίζει την αξία της πειθαρχίας.

γ. Κατά την διάρκεια των 191 χρόνων ιστορίας η Σχολή στεγάσθηκε σε διάφορους χώρους. Το 1834 η Σχολή στεγάσθηκε στην Αίγινα μέχρι και το 1837. Από το 1837 στεγάσθηκε στον Πειραιά και από το 1854 μέχρι το 1857 προσωρινά στην Αθήνα, στο Μέγαρο της Δουκίσσης της Πλακεντίας (σημερινό Βυζαντινό Μουσείο).

δ. Ακολούθως επανήλθε στον Πειραιά και το 1894 μεταστάθμευσε εκ νέου στην Αθήνα, όπου εγκαταστάθηκε σε συγκρότημα κτιρίων που κτίσθηκαν με δωρεά του Εθνικού Ευεργέτη Γεωργίου Αβέρωφ, στο πεδίο του Άρεως (τρέχουσα θέση δικαστηρίων και Σχολής Εθνικής Αμύνης)

ε. Τον Σεπτέμβριο του 1982 η Σχολή μεταστάθμευσε στις σημερινές εγκαταστάσεις, που βρίσκονται ΝΑ των Αθηνών, στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Αττικής και σε απόσταση 25 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας.

στ. Η μακρόχρονη ιστορία της Σχολής είναι συνυφασμένη με όλα τα κρίσιμα για την ιστορία του έθνους και την εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της πατρίδας προσκλητήρια.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

α. H κατάταξη των Πρωτοετών Ευελπίδων του Ακαδημαϊκού Έτους 2019 – 2020, θα λάβει χώρα τη 10η Σεπτεμβρίου 2019 στις εγκαταστάσεις της Σχολής στη Βάρη Αττικής (Χάρτης). Η διαδικασία της κατάταξης θα αρχίσει στις 07:30 Ω. Οι επιτυχόντες/ούσες μπορούν να συνοδεύονται από ολιγάριθμα συγγενικά τους πρόσωπα (επιθυμητό μέχρι 1-2).

β. Την ημέρα της κατάταξης οι επιτυχόντες/ούσες πρέπει, ανάλογα με την κατηγορία εισαγωγής στην οποία ανήκουν να προσκομίσουν την αίτηση υποψηφίου (την αυθεντική

ή εκτυπωμένο Φ/Α αυτής), τα δικαιολογητικά που καθορίζονται με την Εγκύκλιο Διαταγή του ΓΕΕΘΑ της Προκήρυξης Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών - τριών, για στις Στρατιωτικές Σχολές (ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ) του Ακαδημαϊκού Έτους 2019 - 20, όπως παρακάτω:

1. Έλληνες/ίδες που έχουν την Ελληνική Ιθαγένεια (α) Φωτοαντίγραφο Απολυτήριου Λυκείου.

(β) Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν είναι γραμμένοι σε άλλο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ή βεβαίωση διαγραφής, εφόσον έχουν εγγραφεί σε άλλο ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Η υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται μέχρι την ορκωμοσία.

(γ) Την αστυνομική τους ταυτότητα καθώς και Φωτοαντίγραφο αυτής. (δ) Διαβατήριο (όσοι έχουν).

(ε) Bιβλιάριο Υγείας παιδικής ηλικίας (όσοι έχουν).

(στ) Βεβαίωση από τον ασφαλιστικό φορέα, στον οποίο ανήκαν, ότι παρέδωσαν το Βιβλιάριο Υγείας – Νοσηλείας ή για τους ανασφάλιστους Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν είναι κάτοχοι αντίστοιχου βιβλιαρίου.

(ζ) Τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), σε επίσημο έγγραφο της αρμόδιας ΔΟΥ.

(η) Τον Αριθμό Στρατιωτικού Μητρώου (ΑΣΜ), οι άρρενες.

(θ) Βεβαίωση ΑΜΚΑ, όσοι έχουν ή προσκόμιση οποιουδήποτε δικαιολογητικού που αναγράφει τον ΑΜΚΑ.

(ι) Αντίγραφο της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου Τράπεζας, όπου πρώτος δικαιούχος θα είναι ο/η επιτυχών/ούσα και θα φαίνεται ο αριθμός και ο ΙΒΑΝ.

(ια) Βεβαίωση απογραφής άμεσα ασφαλισμένου, από τον ΕΦΚΑ, όπου να αναγράφεται σαφώς ο ΑΜΑ (Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου). Τα δικαιολογητικά τα οποία απαιτούνται για την έκδοση ΑΜΑ, εφ’ όσον ο επιτυχών/ούσα δεν έχει ήδη καταχωρηθεί στο Μητρώο του Ενιαίου Φορέα, είναι τα εξής:

1/ Αίτηση σε έντυπο που διατίθεται από τον ΕΦΚΑ. 2/ Φωτοαντίγραφο του ΑΦΜ.

3/ Φωτοαντίγραφο του ΑΜΚΑ.

4/ Φωτοαντίγραφο της ταυτότητας.

5/ Εκτύπωση αποτελέσματος εισαγωγής στη ΣΣΕ, για να πιστοποιηθεί η προσεχής έναρξη έμμισθης υπηρεσίας).

Φωτογραφικό υλικό από προηγούμενες κατατάξεις πρωτοετών

Σημ.: Δεν αρκεί η αναγραφή του ΑΜΑ σε βεβαιώσεις παράδοσης βιβλιαρίων υγείας εμμέσων ασφαλισμένων για υγειονομική περίθαλψη, έστω και εάν παραμένει ο ίδιος.

(ιβ) Αντίγραφο πτυχίου ξένης γλώσσας και λοιπά δικαιολογητικά σπουδών (πτυχία υπολογιστών, αθλητικών δραστηριοτήτων κ.λ.π.), εφόσον κατέχουν σε αντίγραφο.

2. Έλληνες/ίδες καταγόμενους από την Αλλοδαπή που δεν έχουν την Ελληνική Ιθαγένεια:

(α) Τα δικαιολογητικά της παραγράφου 3β(1).

(β) Κυρωμένο Φωτοαντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου.

(γ) Βεβαίωση της Ελληνικής Προξενικής Αρχής της Χώρας προελεύσεώς των, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι έχουν εκκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες, για την παραίτησή τους από την ιθαγένεια της Χώρας αυτής (αν δεν έχουν αποκλειστικά την Ελληνική Ιθαγένεια). Η παραπάνω διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός τριών μηνών από την κατάταξή τους στη Σχολή, γεγονός που θα βεβαιώνεται με την προσκόμιση επισήμου κυβερνητικού εγγράφου της Χώρας προέλευσης, θεωρημένου από την εκεί Ελληνική Προξενική Αρχή από το οποίο θα προκύπτει η παραίτησή του/της.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Α΄ΕΞΑΜΗΝΟΥ

Όλες οι δραστηριότητες και χρονικές λεπτομέρειες του προγράμματος περιέχονται στο γενικό πρόγραμμα της Σχολής για το εκπαιδευτικό έτος 2019-20. Οι κύριες εξ’ αυτών είναι:

α. Κατάταξη : 10 Σεπτεμβρίου 2019.

β. Βασική στρατιωτική εκπαίδευση : 11 Σεπτεμβρίου - 11 Οκτωβρίου 2019.

γ. Επισκεπτήριο: 22 -29 Σεπτεμβρίου και 06 Οκτωβρίου 2019 από 0930 έως 1230. δ. Έναρξη ακαδημαϊκής εκπαίδευσης : 14 Οκτωβρίου 2019.

ε. Ορκωμοσία Ευελπίδων Ιης Τάξης : 20 Δεκεμβρίου 2019.

στ. Άδεια Χριστουγέννων - Νέου Έτους : 21 Δεκεμβρίου 2019 - 7 Ιανουαρίου 2020.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

α.  Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο Δελφών : 28 Σεπτεμβρίου 2019 β. Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο Μαραθώνα : 05 Οκτωβρίου 2019. γ. Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο Σουνίου: 12 Οκτωβρίου 2019.

δ. Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο Ακρόπολης: 19 Οκτωβρίου 2019. ε. Επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης: 26 Οκτωβρίου 2019.

στ. Επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών: 02 Νοεμβρίου 2019. ζ. Επίσκεψη στο Θωρηκτό ‘’ΑΒΕΡΩΦ’’ : 09 Νοεμβρίου 2019. 

 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Μετά την επίσκεψη της 12ης Οκτωβρίου 2019, ημέρα Σάββατο και από ώρα 13:00 έως Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 22:30 είναι η πρώτη έξοδος (διανυκτέρευση), (αυτό θα ισχύσει και για τα Σαβ/κα: 19 Οκτωβρίου, 26 Οκτωβρίου, 02 Νοεμβρίου και 09 Νοεμβρίου 2019). Η έξοδος για τα επόμενα Σάββατα: 16 Νοε, 23 Νοεμβρίου, 30 Νοεμβρίου, 07 Δεκεμβρίου και 14 Δεκεμβρίου θα είναι από τις 10:00 έως την Κυριακή 22:30.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

α. Δρομολόγια Μισθωμένων και Υπηρεσιακών Λεωφορείων Σχολής - Εξόδου Σχολή ↔ Σταθμός Μετρό Ελληνικό.

β. Δρομολόγια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΕ) λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου:

    1. 115: Γλυφάδα – Βουλιαγμένη – Κίτσι,
    2. 116: Γλυφάδα – Βάρη – Κίτσι,
    3. 120: Γλυφάδα – Βάρη (Πηγαδάκια) – Προαστιακός Κορωπίου,
    4. Χ96: Πειραιάς Αερολιμένας Αθηνών (EXPRESS) ΜΟΝΟ επιβίβαση μπροστά από την κεντρική πύλη της Σχολής προς τον Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ΜΟΝΟ αποβίβαση στην κεντρική πύλη της Σχολής από τον Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς Πειραιά )
    5. Χ97: Σταθμός Μετρό Ελληνικό – Αερολιμένας Αθηνών (EXPRESS) ΜΟΝΟ επιβίβαση μπροστά από την κεντρική πύλη της Σχολής προς τον Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος και ΜΟΝΟ αποβίβαση στην κεντρική πύλη της Σχολής από τον Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος » προς το σταθμό Μετρό Ελληνικό)

Τα αναλυτικά δρομολόγια των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) βρίσκονται διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ (http://www.oasa.gr/).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

α. Χρήσιμα τηλέφωνα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση ανάγκης είναι τα εξής:

    1. Επόπτης Ασφαλείας (ΕΕΑΣ): 2108904100
    2. Τηλεφωνικό Κέντρο ΣΣΕ: 2108904000 (Εσωτερικό 4000) (3) ΑΞΕΠ ΣΕ : 2108904200

(4) Τμήμα Εισαγωγικών Εξετάσεων: 2108904026 και διαδικτυκά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

β. Η ταχυδρομική Διεύθυνση της Σχολής είναι: Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Βάρη Αττικής ΒΣΤ 902

γ. Επιπλέον πληροφορίες μπορείς να αναζητήσεις στην ιστοσελίδα στης Σχολής: www.sse.army.gr

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Στρατιωτικές Σχολές

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr