Κατάταξη επιτυχόντων στη ΣΜΥΝ (2019-2020) – ΟΔΗΓΙΕΣ

Κατάταξη επιτυχόντων στη ΣΜΥΝ έτους 2019-2020 – ΟΔΗΓΙΕΣ

Στρατιωτικές Σχολές: Πρόσκληση προς κατάταξη επιτυχόντων σπουδαστών ΣΜΥΝ (40ης ΣΕΙΡΑΣ/2019) ακαδημαϊκού έτους 2019-20, καθώς και οδηγίες περί κατάταξης, προπαίδευσης και προσκόμισης απαραίτητων δικαιολογητικών.

1. Καλούνται οι επιτυχόντες στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων, όπως παρουσιασθούν την Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 08:00 στη Σχολή, που εδρεύει στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά.


2. Κατά την κατάταξή τους να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που ορίζονται από την προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών ΓΕΕΘΑ αριθμός Εγκυκλίου 18, Παράρτημα “Ζ”.

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Στρατιωτικές Σχολές μπορείτε να την δείτε εδώ.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

1. ΕΛΛΗΝΕΣ/ΙΔΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

α. Φωτοαντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου.

β. Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλο ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή βεβαίωση διαγραφής, εφόσον είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε άλλο ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Η υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται μέχρι την ορκωμοσία.

γ. Αστυνομική ταυτότητα. 

δ. Διαβατήριο (εφόσον υπάρχει). Πιστοποιητικό Γέννησης

Περσινές Εικόνες από τους νέους πρωτοετείς στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών

ε. Βιβλιάριο Υγείας παιδικής ηλικίας (εφόσον υπάρχει). 

στ. Τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), σε επίσημο έγγραφο της αρμόδιας ΔΟΥ. 

ζ. Τον Αριθμό Στρατολογικού Μητρώου (ΑΣΜ), οι άρρενες.

η. Βεβαίωση Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή προσκόμιση οποιουδήποτε δικαιολογητικού που αναγράφει τον ΑΜΚΑ. 

θ. Αντίγραφο της πρώτης σελίδας Βιβλιαρίου Ατομικού Τραπεζικού Λογαριασμού όπου πρώτος δικαιούχος θα είναι ο/η επιτυχών/ούσα και να φαίνεται ο αριθμός βιβλιαρίου και το ΙΒΑΝ. 

ι. Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ) φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ή άλλο επίσημο έγγραφο του ΙΚΑ για όσους έχουν. 

ια. Βεβαίωση από τον ασφαλιστικό φορέα, στον οποίο ανήκαν, ότι παρέδωσαν το Βιβλιάριο Υγείας-Νοσηλείας ή για τους ανασφάλιστους Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν είναι κάτοχοι αντίστοιχου Βιβλιαρίου. 

ιβ. Φωτοαντίγραφο πτυχίου ξένης γλώσσας (εφόσον υπάρχει). 

Σημείωση: Οι επιτυχόντες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις εκτός από τα παραπάνω αναφερόμενα δικαιολογητικά, πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν πιστοποιητικό της Διεύθυνσης Προσωπικού του Κλάδου στον οποίο υπηρετούν (Στρατός, Αεροπορία, Ναυτικό), στο οποίο θα φαίνεται ότι δεν έχουν παραπεμφθεί σε δίκη με βούλευμα δικαστικού συμβουλίου στρατοδικείου, ή κοινού ποινικού δικαστηρίου ή με απευθείας κλήση Εισαγγελικής Αρχής για οποιοδήποτε από τα εγκλήματα που αναφέρονται στην υποπαράγραφο 11ζ της Εγκυκλίου.

2. ΕΛΛΗΝΕΣ/ΙΔΕΣ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΙ/ΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ 

α. Κυρωμένο φωτοαντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου.

β. Βεβαίωση της Ελληνικής Προξενικής Αρχής της Χώρας προελεύσεώς των με την οποία θα βεβαιώνεται ότι έχουν εκκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την παραίτησή τους από την ιθαγένεια της Χώρας αυτής (αν δεν έχουν αποκλειστικά την Ελληνική ιθαγένεια). Εν συνεχεία, θα πρέπει εντός τριών (3) μηνών από την κατάταξή τους στη Σχολή, να έχει ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία, γεγονός που θα βεβαιώνεται με την προσκόμιση επίσημου κυβερνητικού εγγράφου της Χώρας προέλευσης, θεωρημένου από την εκεί Ελληνική Προξενική Αρχή. 

γ. Τα λοιπά δικαιολογητικά της παραγράφου 1. 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ - ΠΡΟΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΗ Σ.Μ.Υ.Ν.

Οι επιτυχόντες σπουδαστές στη ΣΜΥΝ, καλούνται να προσέλθουν την Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 08.00 στο Φυλάκιο 1 (Φ-1) του Πολεμικού Ναυτικού στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά. Από εκεί με τη συνοδεία βαθμοφόρων, θα μεταβούν με λεωφορεία στις εγκαταστάσεις της Σχολής για να ξεκινήσει η διαδικασία της κατάταξής τους στη ΣΜΥΝ.

Οι προς κατάταξη σπουδαστές δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους την ημέρα της κατάταξης άλλα πολιτικά είδη πλην αυτών που φορούν, επιτρέπονται μόνο είδη ατομικής υγιεινής (σαμπουάν, αφρόλουτρο, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, ξυριστικά, είδη υγιεινής εμμήνου ρήσεως, ατομικό νεσεσέρ), εσώρουχα λευκού χρώματος καθώς επίσης και γραφική ύλη (τετράδιο στυλό, μολύβι). Εξαιρέσεις γίνονται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και αφού δηλωθούν και εγκριθούν από το αρμόδιο προσωπικό της Σχολής (π.χ. λήψη φαρμάκων για λόγους υγείας, χρήση συγκεκριμένων ειδών για αποφυγή αλλεργιών, κλπ). Θα ήταν χρήσιμο να φέρουν μαζί τους ένα μικρό λουκέτο. Επίσης δεν επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της προπαίδευσης από τους προπαιδευόμενους η κατοχή και χρήση κινητών τηλεφώνων και η κατοχή τιμαλφών (χρυσαφικά, σταυροί, αλυσίδες, σκουλαρίκια, ρολόγια, κλπ.). Θα πρέπει να έχουν κάρτες σταθερών καρτοτηλεφώνων τα οποία διαθέτει η Σχολή και μέσω των οποίων θα επικοινωνούν με τους οικείους τους.

Κατά τη διαδικασία της κατάταξης (έλεγχος παρουσίας και ταυτοποίηση των επιτυχόντων, έλεγχος και καταγραφή των στοιχείων τους, συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών, παροχή οδηγιών), οι καταταγέντες σπουδαστές οφείλουν να παραδώσουν προς φύλαξη τα τιμαλφή τους, σε τριμελή επιτροπή που θα έχει καθορισθεί για αυτό το σκοπό. Απαγορεύεται η κατοχή χρημάτων κατά τη διάρκεια της προπαίδευσης, πλην μικροποσού (μέχρι 20 ευρώ).

Κατά τη περίοδο της προπαίδευσης, οι προπαιδευόμενοι σπουδαστές παραμένουν συνεχώς εντός του στρατοπέδου της Σχολής. Βάσει προγραμματισμού, προβλέπεται να διεξαχθεί επισκεπτήριο την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου από ώρας 0900 έως 1200 και η ορκωμοσία να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019. Μετά την ορκωμοσία, ακολουθεί ολιγοήμερη άδεια των Δοκίμων Υπαξιωματικών και αφού επανέλθουν, εντάσσονται πλέον στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σχολής. Οι προπαιδευόμενοι σπουδαστές, επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους οικείους τους (μέσω σταθερών καρτοτηλεφώνων), συνήθως 2-3 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του επισκεπτηρίου, όπως και πριν την ορκωμοσία. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Στρατιωτικές Σχολές

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr