Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις για το Φοιτητικό Επίδομα Ιντερνετ

Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις για το Φοιτητικό Επίδομα Ιντερνετ

Φοιτητικό Internet: Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας, παρουσιάζουν στους πρωτοετείς φοιτητές 2017-2018 τις Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις για το Φοιτητικό Επίδομα Ιντερνετ:

1. Δικαιούχοι είναι όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές των Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ΑΕΑ της χώρας;


Δικαιούχοι είναι όλοι οι προπτυχιακοί πρωτοετείς φοιτητές που εισήχθησαν και εγγράφηκαν για πρώτη φορά σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) και Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες (ΑΕΑ) της χώρας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στην «Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας».

Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων της δράσης που θα εξαργυρώσουν το κουπόνι τους δεν δύναται να ξεπεράσει τις πενήντα χιλιάδες (50.000) φοιτητές. Για την εξάντληση του αριθμού των πενήντα χιλιάδων (50.000) δικαιούχων της δράσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με κριτήριο το χρόνο εξαργύρωσης του κουπονιού.

Την ενημερωτική σελίδα που χρειάζεσαι για να ενημερώνεσαι για όλα τα τελευταία νέα σχετικά με το Φοιτητικό Επίδομα Internet μπορείτε να την δείτε εδώ.

Ο μέγιστος αριθμός δικαιούχων που δύνανται να εξαργυρώσουν το κουπόνι τους μπορεί να αναπροσαρμοστεί με νεότερη Κοινή Υπουργική Απόφαση.

2. Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία που επιτρέπεται να ασκήσω το δικαίωμα της επιδότησης;

Ως καταληκτική ημερομηνία για την έκδοση και εξαργύρωση του κουπονιού έχει οριστεί η 31η/05/2018.

3. Η διεύθυνση ενεργοποίησης της σταθερής ευρυζωνικής σύνδεσης πρέπει να βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της έδρας της Σχολής μου;

Όχι, η σταθερή ευρυζωνική σύνδεση θα πρέπει εγκαθίσταται στη δηλωθείσα και ισχύουσα διεύθυνση κατοικίας του δικαιούχου.

4. Τι δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσω στο κατάστημα του Τηλεπικοινωνιακού Παρόχου (ή του εξουσιοδοτημένου συνεργάτη του) που θα επιλέξω;

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας το μοναδικό κωδικό του κουπονιού σας, χωρίς να απαιτείται να προσκομίσετε το κουπόνι εκτυπωμένο. Επιπλέον, θα απαιτηθεί να έχετε μαζί σας κάποιο αποδεικτικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας (λ.χ. αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης), καθώς και να γνωρίζετε τον ΑΦΜ σας. Τέλος, θα πρέπει να προσκομίσετε στο κατάστημα αντίγραφο κάποιου πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΚΟ ή μισθωτήριου συμβολαίου ως αποδεικτικό της διεύθυνσης κατοικίας σας.

5. Μπορώ να εξουσιοδοτήσω τρίτο πρόσωπο για την εξαργύρωση του κουπονιού;

Eίναι απαραίτητη η φυσική παρουσία του δικαιούχου για την εξαργύρωση του κουπονιού. Συνεπώς, δεν είναι δυνατή η εξαργύρωση από τρίτο με εξουσιοδότηση.

6. Θα επιβαρυνθώ με τα έξοδα απόκτησης του απαραίτητου εξοπλισμού σύνδεσης στο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο;

Όχι, ο απαραίτητος εξοπλισμός σύνδεσης στο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο (π.χ. modem για σύνδεση σε adsl/vdsl, usb stick για σύνδεση στο 3G/4G δίκτυο), όπου απαιτείται, βαραίνει στο σύνολό του, αποκλειστικά τον Τηλεπικοινωνιακό Πάροχο και παρέχεται δωρεάν στον δικαιούχο.

7. Μπορώ να μεταβιβάσω το δικαίωμα της επιδότησης σε συγγενικό πρόσωπο;

Όχι, το δικαίωμα της επιδότησης είναι αυστηρά προσωπικό και δεν μεταβιβάζεται.

8. Δικαιούμαι να ζητήσω κατά τη διάρκεια της δράσης μετατροπή της διαδικτυακής σύνδεσης που έχω επιλέξει;

Όχι, δεν είναι δυνατή η αλλαγή της διαδικτυακής σύνδεσης που αρχικά επιλέξατε. Εάν κάτι τέτοιο συμβεί, δε θα δικαιούστε την επιδότηση για το υπόλοιπο του διαστήματος έως και το πέρας του δωδεκαμήνου.

9. Ποιος είναι ο δικτυακός τόπος της δράσης;

Τον δικτυακό τόπο της δράσης μπορείτε να τον δείτε εδώ.

Eξαργύρωση κουπονιού φοιτητικού επιδόματος ίντερνετ (ΚΡΙΤΗΡΙΑ)

Μείνετε συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για την καθημερινή σας Φοιτητική Ενημέρωση.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr