"Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των πρακτικά ασκούμενων φοιτητών"

"Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των πρακτικά ασκούμενων φοιτητών"

Φοιτητές τονίζουν στα «Φοιτητικά Νέα» πώς "το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να εμπαίζει για άλλη μια εβδομάδα μεταπτυχιακούς φοιτητές και τις οικογένειές τους".

Άλλη μια αναστολή για τις πρακτικές ασκήσεις με φυσική παρουσία επιβλήθηκε ως τις 25/01/2021 και ώρα 6:00. Το μέτρο αυτό έχει επιβληθεί από τις 07/11/2020 και ανανεώνεται συνεχώς από τότε.


Το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση αφορά στα μεταπτυχιακά με συνάφεια με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και τη Σχολική Ψυχολογία όπου οι φοιτητές καλούνται (βάσει σχετικής Υπουργικής Απόφασης που αφορά στα εν λόγω μεταπτυχιακά) να πραγματοποιήσουν τουλάχιστον το 60% της πρακτικής τους άσκησης στις δομές όπου αυτή υλοποιείται.

«Οι αρμόδιοι του ΥΠΑΙΘ πρέπει να επιλύσουν επειγόντως το θέμα της πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης των εν λόγω φοιτητών. Η υπομονή των εν λόγω μεταπτυχιακών φοιτητών και των οικογενειών τους έχει φτάσει στα όριά της» αναφέρουν φοιτητές με επιστολή τους στα «Φοιτητικά Νέα».

Οι διαμαρτυρίες δεν περιορίζονται μόνο στους παραπάνω φοιτητές, καθώς, μέσα από τα μηνύματα που καταφθάνουν καθημερινά στα «Φοιτητικά Νέα» πολλοί φοιτητές εκφράζουν την αγωνία τους για το πότε θα ολοκληρώσουν την φοίτησή τους.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr