Πρακτική Άσκηση (2019) στη Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου της Ε.Ε. με μισθό 1200€ το μήνα

Πρακτική Άσκηση (2019) στη Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μισθό 1200€ το μήνα - Άνοιξαν οι αιτήσεις

Πρακτική Άσκηση: Κάθε χρόνο η Γενική Γραματεία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσφέρει την ευκαιρία σε 100 άτομα να κάνουν έμμισθη πρακτική 5 μηνών.

Οι ασκούμενοι θα εργαστούν ως μέρος μιας ομάδας στο τμήμα για το οποίο έχουν επιλεγεί. Τα καθήκοντά τους θα περιλαμβάνουν την παρουσία τους σε συνεδριάσεις, την τήρηση πρακτικών, τη διεξαγωγή προετοιμασίας, και την έρευνα για συγκεκριμένα ζητήματα. 


Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές Θέσεις Πρακτικής Άσκησης ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Τι προσφέρει η πρακτική άσκηση

Η πρακτική άσκηση στη Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου (ΓΓΣ) σάς προσφέρει τη δυνατότητα:

  • να αποκτήσετε άμεση προσωπική εμπειρία του έργου που επιτελεί η ΓΓΣ
  • να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας για την ΕΕ και να γνωρίσετε καλύτερα τις διαδικασίες και τις πολιτικές των θεσμικών οργάνων της ΕΕ
  • να συνεισφέρετε στην καθημερινή λειτουργία του Συμβουλίου
  • να εργαστείτε σε ένα πολυπολιτισμικό, πολυγλωσσικό και πολυεθνικό περιβάλλον
  • να μοιραστείτε τις φρέσκες ιδέες σας και τις γνώσεις που έχετε αποκτήσει σπουδάζοντας 

Ύψος αμοιβής

Η αμοιβή ανέρχεται σε 1196,84 € καθαρά το μήνα.

Οι ασκούμενοι λαμβάνουν επίδομα μετακίνησης ως συνεισφορά στα έξοδα ταξιδίου τους.

Κριτήρια Επιλογής

– να είναι πολίτες κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή χώρας που έχει ολοκληρώσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις 

– να έχουν άριστη γνώση μίας από τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ και πολύ καλή γνώση τουλάχιστον μίας ακόμα. Στην πράξη,η γνώση Αγγλικών ή Γαλλικών είναι απαραίτητη

– οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο πανεπιστημιακών σπουδών και να έχουν λάβει πιστοποίηση μέχρι τη λήξη της προθεσμίας των αιτήσεων. Οι περισσότεροι υποψήφιοι συνήθως είναι απόφοιτοι νομικής, πολιτικών επιστημών, διεθνών σχέσεων, ευρωπαϊκών σπουδών και οικονομικών.

Η Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου αναζητά επίσης και υποψήφιους άλλων τομέων όπως: μετάφραση, ανθρώπινο δυναμικό, επικοινωνία, εκπαίδευση, πληροφορική, graphic design, multimedia, αγροτική τεχνολογία, βιοχημική μηχανική, υγεία και ασφάλεια τροφίμων, διαχείριση ενέργειας, περιβάλλοντικών σπουδών, αεροδιαστημική μηχανική.

Πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου μπορούν να συμμετέχουν μέχρι και την περίοδο που ξεκινά την 1 Σεπτεμβρίου 2019 και ολοκληρώνεται 31 Ιανουαρίου 2020, αν τη στιγμή της επιλογής το Ην. Βασίλειο είναι μέλος της ΕΕ.

Ποιος δε μπορεί να συμμετέχει

– Υποψήφιοι που έχουν συμμετέχει στο παρελθόν σε οποιοδήποτε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή εργασίας (έμμισθο ή άμισθο) για περίοδο άνω των 6 εβδομάδων σε οποιοδήποτε θεσμό, σώμα, ή γραφείο της ΕΕ.

Οι περίοδοι πρακτικής άσκησης είναι:

– 1 Φεβρουαρίου – 30 Ιουνίου

– 1 Σεπτεμβρίου – 31 Ιανουαρίου

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

16 Οκτωβρίου 2019 (για την περίοδο 1 Φεβρουαρίου – 30 Ιουνίου 2019)

1 Απριλίου 2019 (για την περίοδο 1 Σεπτεμβρίου -31 Ιανουαρίου 2020)

Περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων εδώ. 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Εταιρείες που προσφέρουν θέσεις πρακτικής άσκησης μπορούν να έρχονται σε Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για να τις καλύψουν. Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr αποτελούν την νούμερο ένα επιλογή των ενδιαφερομένων ως προς αναζήτηση για θέσεις πρακτικής άσκησης.

Περισσότερες θέσεις πρακτικής άσκησης εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr