Πρακτική άσκηση για φοιτητές του ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ στην Έδρα UNESCO “Γυναίκες, Ειρήνη και Ασφάλεια”

Πρακτική άσκηση για φοιτητές του ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ στην Έδρα UNESCO “Γυναίκες, Ειρήνη και Ασφάλεια”

Πρακτική Άσκηση: Η Έδρα UNESCO “Γυναίκες, Ειρήνη και Ασφάλεια” του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκων Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προκηρύσσει:

Την πλήρωση εως και πέντε (5) θέσεων πρακτικής άσκησης προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών του Παν. Μακεδονίας ή/και του ΑΠΘ, οι οποίοι/ες, σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανάγκες της Έδρας, οφείλουν να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:


  1. Να είναι εγγεγραμμένοι σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Παν. Μακεδονίας ή/και του ΑΠΘ, με αντικείμενο Τμήματος ή πτυχίου σχετικό με τις Νομικές, Πολιτικές, Κοινωνικές, Οικονομικές Επιστημών ή συναφές με τα προαναφερθέντα αντικείμενα και να έχουν ολοκληρώσει τα δύο πρώτα έτη σπουδών. 
  2. Να έχουν μέσο όρο βαθμολογίας, έως την ημέρα της κατάθεσης βιογραφικού, ίσο ή μεγαλύτερο του οκτώ (8).
  3. Να έχουν αποδεδειγμένο επιστημονικό ενδιαφέρον σε τουλάχιστον μια εκ των ακόλουθων κατηγοριών: Ευρωπαϊκή Ένωση, Διεθνείς Σχέσεις/Οργανισμοί, Διαχείριση Κρίσεων και Επίλυση Συγκρούσεων, Ισότητα των Φύλων. 
  4. Άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας. Επιθυμητή η γνώση και της Γαλλικής Γλώσσας.
  5. Άριστη γνώση χρήσης βασικών προγραμμάτων Office (Word, Excel, Powerpoint κλπ.). 
  6. Πολύ καλή γνώση λειτουργίας και χρήσης διαδικτυακών μέσων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, κλπ.).  

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές Θέσεις Πρακτικής Άσκησης ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Ενδεικτικά, τα καθήκοντα τα οποία καλείται να διεκπαιρεώσει ο/η ασκούμενος/η είναι:

  1. Υποστήριξη στη διεξαγωγή ερευνητικού έργου (αναζήτηση εγγράφων  από επίσημες πηγές, συγκέντρωση υλικού, αρχειολόγηση πηγών, κλπ.) και υποβοήθηση στη συγγραφή υλικού.
  2. Υποστήριξη στη συγγραφή ιστολογίων, μετά από αξιολόγηση, ή άλλων συναφών ερευνητικών κειμένων ή συνδρομή στη συγγραφή αυτών.
  3. Επιμέλεια και μετάφραση κειμένων.
  4. Υποστήριξη στη διοργάνωση συνεδρίων και σχετικές διοικητικές ενασχολήσεις.  

Τέλος, οι υποψήφιοι ασκούμενοι ενημερώνονται σχετικά με τους όρους πρακτικής άσκησης, οι οποίοι είναι οι ακόλουθοι: 

  1. Η πρακτική άσκηση είναι μη αμειβόμενη και ο/η ασκούμενος/η συμφωνεί να διεκπεραιώσει τις σχετικές υποχρεώσεις του/της στα πλαίσια της εθελοντικής εργασίας.
  2. Η πρακτική άσκηση έχει διάρκεια τεσσάρων(4) μηνών, με απαιτούμενηεβδομαδιαία φυσική παρουσία επτά (7) ωρών κατ᾽ελάχιστον στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και με δυνατότητα ανανέωσης με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.
  3. Μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης ο/η ασκούμενος/η δικαιούται να λάβει σχετική βεβαίωση, υπό την προϋπόθεση διεκπεραίωσης των καθηκόντων που του/της έχουν ανατεθεί. 

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν βιογραφικόσημείωμα με πρόσφατη φωτογραφία στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., με θέμα “Πρακτική άσκηση UNESCO Women 2018”. Λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων στις 20 Νοεμβρίου 2018. 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Εταιρείες που προσφέρουν θέσεις πρακτικής άσκησης μπορούν να έρχονται σε Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για να τις καλύψουν. Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr αποτελούν την νούμερο ένα επιλογή των ενδιαφερομένων ως προς αναζήτηση για θέσεις πρακτικής άσκησης.

Περισσότερες θέσεις πρακτικής άσκησης εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr