370 νεοεισαχθέντες φοιτητές στα τμήματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου (Ορεστιάδα)

370 νεοεισαχθέντες φοιτητές στα τμήματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ)

Τριακόσιοι εβδομήντα (370) νέοι φοιτητές εισάγονται από το νέο ακαδημαϊκό έτος στις σχολές Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας Ορεστιάδας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Διακόσιοι δέκα (210) πέτυχαν την εισαγωγή τους στο γεωπονικό τμήμα και 160 στο τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων. Σε ό, τι αφορά τα συγκριτικά στοιχεία των βάσεων, όπως γράφει η ΕΡΤ, η σχολή Αγροτικής Ανάπτυξης ανέβηκε κατά 1527 μόρια σε σχέση με το 2015, ενώ μείωση που ξεπερνά τα 1.700 μόρια παρουσίασε η βάση εισαγωγής στη σχολή Δασολογίας. «Η εικόνα είναι ανάμεικτη», σχολίασε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο Κοσμήτορας των σχολών, Σπύρος Κουτρούμπας, εκτιμώντας ότι «θα εγγραφούν όλοι οι επιτυχόντες και η ισχυρή πλειοψηφία αυτών θα παραμείνει και θα συνεχίσει τις σπουδές του στην πόλη».


Ο ίδιος παρατήρησε ότι μεγάλος αριθμός των φοιτητών που τα τελευταία χρόνια σπουδάζουν στα δύο τμήματα κατάγεται από διάφορες περιοχές της Θράκης. Όπως είπε, «η κοντινή απόσταση της έδρας της σχολής από τον τόπο καταγωγής είναι πλέον ένα από τα πρώτα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων».

Είσαι Φοιτητής στο ΔΠΘ; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση Φοιτητών ΔΠΘ» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr