βάσεις 2015, αποτελέσματα, Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, vaseis 2015, baseis 2015,Βάσεις 2015, λειτουργία, ιστοσελίδα, results.it.minedu.gov.gr Βάσεις 2015: Σε λειτουργία (ξανά) η ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr

Βάσεις 2015: Σε λειτουργία (ξανά) η ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr

Σε λειτουργία τέθηκε ξανά η ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, καθώς νωρίτερα και συγκεκριμένα αμέσως μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το 2015, υπήρξε πρόβλημα στην πρόσβαση. 

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για τις βάσεις μπαίνοντας στην διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν:


• Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους

• Τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

θα μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της Τετάρτης.

Το υπουργείο Παιδείας ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των βάσεων θα καλέσει τους επιτυχόντες να εισέλθουν σε συγκεκριμένο ιστότοπο για να κάνουν την αίτηση εγγραφής.

Στην αίτηση θα υπάρχει το ερώτημα με το ΝΑΙ ή ΟΧΙ εάν οι επιτυχόντες επιθυμούν την εγγραφή τους.

Εάν οι επιτυχόντες δηλώσουν ότι επιθυμούν την εγγραφή, τότε θα πρέπει να συμπληρώσουν και τα υπόλοιπα στοιχεία που θα τους ζητηθούν.

Στη συνέχεια οι επιτυχόντες θα πρέπει να εκτυπώσουν την αίτηση προεγγραφής και μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που θα υποδειχθούν από το υπουργείο -σε μορφή φωτοτυπίας-θα πρέπει, ταχυδρομικά, να τα αποστείλουν στην Γραμματεία της Σχολής προς ολοκλήρωση της εγγραφής.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εκτός λειτουργίας τέθηκε η ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, αμέσως μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το 2015.

Σημειώνεται, ότι φέτος καταγράφεται κατακόρυφη πτώση των βάσεων εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ εξαιτίας των χαμηλών επιδόσεων των υποψηφίων.

Η τρομακτική συρρίκνωση που κατεγράφη φέτος στους αριστούχους προκάλεσε τη ραγδαία πτώση των μορίων στις δημοφιλείς σχολές, ειδικά στα Ιδρύματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Η πτώση μάλιστα φτάνει σε ορισμένα τμήματα ακόμα και τα 700 μόρια.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr