Βάσεις 2015, Παρασκευή, 28/8, ανακοινωθούν, Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, baseis 2015,vaseis 2015 Βάσεις 2015: Μέχρι την Παρασκευή (28/8) θα ανακοινωθούν οι βάσεις για Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Βάσεις 2015: Μέχρι την Παρασκευή (28/8) θα ανακοινωθούν οι βάσεις για Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να δoθούν στη δημοσιότητα οι βάσεις για τις σχολές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας.

Μεγάλη πτώση εκτιμάται ότι θα υπάρξει στις δημοφιλείς σχολές. Σε κάποιες σχολές της περιφέρειας, μάλιστα, αναμένεται να υπάρξουν ακόμη και κενές θέσεις. Μικρή άνοδος προβλέπεται στις σχολές που κινούνται στα 11.000 με 13.000 μόρια.


Ένας βασικός παράγοντας για την πτώση που αναμένεται στις βάσεις συγκριτικά με πέρυσι είναι οι χαμηλές βαθμολογίες των υποψηφίων σε μαθήματα κατεύθυνσης, όπως τα Αρχαία, τα Μαθηματικά και τη Φυσική που έχουν αυξημένο συντελεστή βαρύτητας.

Περισσότερα νέα για την κατηγορία Βάσεις 2015 μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Ακόμη, σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των βάσεων θα παίξει και η επιλογή αρκετών υποψηφίων να δηλώσουν σχολές κοντά στον τόπο διαμονής τους, κυρίως λόγω του νέου νομοθετικού πλαισίου, που θέτει πιο αυστηρά κριτήρια για τις μετεγγραφές. 

Από Σεπτέμβρη Φοιτητής; Το μεγαλύτερο μέσο φοιτητικής ενημέρωσης που θα χρειαστείς είναι εδώ (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr