Νεοεισαχθέντες Πάτρα: Βραβεία στους επιτυχόντες στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Το βράδυ της Δευτέρας 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της «Βραδιάς Βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών του Δήμου Δυτικής Αχαΐας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ » στο Νέο Γυμνάσιο Κάτω Αχαΐας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου, ο οποίος αφού συνεχάρη τους μαθητές για την επιτυχία τους, τους ευχήθηκε καλή φοίτηση στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα, επισημαίνοντας τους ότι δεν πρέπει να εγκαταλείπουν την προσευχή τους στο Θεό έτσι ώστε να του φωτίζει και να τους δυναμώνει για την επιτυχία των εξετάσεών τους.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Βοηθού Δημάρχου σε θέματα Παιδείας, κ. Ξενοφώντα Μπαχρά ο οποίος συνεχάρη και αυτός με τη σειρά του τους επιτυχόντες μαθητές, τονίζοντάς τους ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους και η είσοδός τους στην ακαδημαϊκή κοινότητα εκτός από γνώσεις θα τους ενισχύσει και με εμπειρίες για τη ζωή τους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των μαθητών, το έργο των οποίων αποτυπώνεται και φέτος στον μεγάλο αριθμό επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και παρ’όλη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση την οποία βιώνει η χώρα μας, στέκονται δίπλα τους και προετοιμάζουν τους μαθητές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Προς τους επιτυχόντες και συνολικά στους μαθητές είπε ότι ο αγώνας για τη μάθηση ποτέ δεν πρόκειται να πάει χαμένος και ο Δήμος σε ότι χρειαστούν σε αυτή την διαδικασία της συνέχισης των σπουδών τους θα είναι συνεχώς παρών. Τέλος ευχαρίστησε την Δ/ντρια του Γυμνασίου Κ.Αχαΐας κα Ντουφεξή Ασπασία η οποία όχι μόνο φιλοξένησε την εκδήλωσε αλλά βοήθησε και στη διοργάνωσή της.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Νικολάου Χρήστος με ιδιαίτερη συγκίνηση ανέφερε τα εξής: «Απόψε δεν είναι μόνο μια βραδιά στην οποία θα βραβευθούν όσοι τελικά κατάφεραν να περάσουν σε κάποιο ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, είναι και μια ευκαιρία να συγχαρούμε καθένα μαθητή ξεχωριστά για τον αγώνα που έκανε.

Είναι πολύ σημαντικό για την μικρή μας κοινωνία που τόσα πολλά παιδιά καταφέρατε να υλοποιήσετε το στόχο σας , δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι από εδώ και πέρα ξεκινά ένας μακρύς αγώνας και θα πρέπει να επιδείξετε τον ίδιο ζήλο και την ίδια προσήλωση για την ολοκλήρωση των σπουδών σας , που θα αποτελέσουν το πρώτο βήμα για την έξοδο σας στην κοινωνία τόσο της γνώσης και της εξειδίκευσης, όσο για της βιοπάλης αργότερα. Συγχαρητήρια λοιπόν. Σας αξίζουν πολλά μπράβο και κάθε εύσημο. Τόσο σε εσάς όσο και στους γονείς σας που σας στάθηκαν οι πιο σημαντικοί αρωγοί.

Καλό ξεκίνημα, Καλή σταδιοδρομία και καλό ακαδημαϊκό έτος».

Επίσης η Δ/ντρια του Γυμνασίου Κ.Αχαΐας με ένα σύντομο χαιρετισμό συνεχάρη από πλευρά της τους μαθητές, τονίζοντας το δύσκολο ρόλο που έχουν οι γονείς στην προσπάθεια των παιδιών αφού και η ίδια είναι μητέρα επιτυχούσας μαθήτριας.

Στη διαδικασία της απονομής των αναμνηστικών τίτλων στους επιτυχόντες, συμμετείχαν ο Πρόεδρος Δ. Σ. του Δήμου Δυτικής Αχαΐας κ. Γκοτσόπουλος Βασίλειος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ραυτακόπουλος Αθανάσιος, Παλαιολόγος Γεώργιος και Διακάτος Άγγελος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δύμης κ. Τησαρχόντος Ευάγγελος, ο Δημοτικό Σύμβουλος κ. Οικονομόπουλος Ηλίας, οι Δ/ντες Σχολείων κ. Μαρίνης Δημήτριος , κα Σταθούλια και ο κ. Ρεντζούλας Χρήστος, ο κ. Λεχουρίτης Αντώνιος Εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων , ο κ Σταθούλιας Δ/ντή Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας καθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr