Λύση στις Μετεγγραφές των Κυπρίων Φοιτητών

Λύση στις Μετεγγραφές των Κυπρίων Φοιτητών

Κύπρος και Ελλάδα υπέγραψαν την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της εκπαίδευσης. Η υπογραφή της συνεργασίας έγινε στο περιθώριο Διάσκεψης Υπουργών Παιδείας με θέμα τη «Διασφάλιση της Δημοκρατίας μέσω της Εκπαίδευσης», που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ο Υπουργός Παιδείας της Ελλάδας Κώστας Γαβρόγλου για τις Μετεγγραφές Κυπρίων Φοιτητών είπε τα εξής: «να πούμε κάτι ευχάριστο – εκκρεμούσε μια υπουργική απόφαση με τις μετεγγραφές των Κυπρίων φοιτητών, την υπέγραψα μια ημέρα πριν έρθω και πρέπει να δημοσιευθεί στην εφημερίδα της Κυβέρνησης εντός δύο-τριών ημερών. Ηταν υποχρέωση μας».


Από την πλευρά του, ο κ. Καδής ευχαρίστησε τον Ελληνα Υπουργό γι αυτή τη ρύθμιση. «Οταν επισκεφθήκαμε την Ελλάδα πρόσφατα ο κ. Γαβρόγλου ήταν ακόμη επικεφαλής της αρμόδιας Επιτροπής στο Κοινοβούλιο κι έδειξε μαζί με τον τότε Υπουργό πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την διευθέτηση ενός ζητήματος, το οποίο εκκρεμούσε για πάρα πολλά χρόνια. Ανακοινώνει σήμερα τη ρύθμιση αυτού του ζητήματος. Για παράδειγμα, αδέλφια που φοιτούν στην Ελλάδα σε διαφορετικά πανεπιστήμια, στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, θα μπορούν να μετεγγράφονται από ένα πανεπιστήμιο σε ένα άλλο κι αυτό αντιλαμβάνεστε έχει ανθρωπιστικό χαρακτήρα αφού είχαμε παιδιά απόρων οικογενειών που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με δύο σπίτια στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Με αυτή τη ρύθμιση, κατέληξε ο Υπουργός Παιδείας της Κύπρου κ. Καδής, λύνεται αυτό το πρόβλημα και θέλουμε πραγματικά να ευχαριστήσουμε την ελληνική Κυβέρνηση και το ελληνικό Κοινοβούλιο γι αυτή την πρωτοβουλία που είχε αίσιο πέρας.

Όλα τα φοιτητικά νέα που αφορούν τις Μετεγγραφές Φοιτητών στην κατηγορία Μετεγγραφές του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr