Το ΤΕΙ Αθήνας προσέφυγε στο ΣτΕ για τις Μετεγγραφές των Φοιτητών

Το ΤΕΙ Αθήνας προσέφυγε στο ΣτΕ για τις Μετεγγραφές των Φοιτητών

Το τμήμα πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας με ανακοίνωση που απέστειλε στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για τις μετεγγραφές των Φοιτητών αναφέρει τα εξής:

Την Παρασκευή 03/02/2017 τα μέλη του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας μαζί με το Τ.Ε.Ι. Αθήνας προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ακυρωθούν (1) η Υ.Α. με αρ. 158978/Ζ1/27.9.2016 (ΦΕΚ 3153 Β’/30.9.2016), με θέμα «Ρύθμιση θεμάτων Μετεγγραφών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες» και (2) οι πίνακες των μεταγραφομένων (Υ.Α. με αρ. 206338/Ζ1/2.12.2016 με θέμα «Κύρωση του συμπληρωματικού ονομαστικού πίνακα ανά Σχολή ή Τμήμα αιτούντων μετεγγραφή», όπως διαβιβάσθηκε στο Τ.Ε.Ι. με την Υ.Α. με αρ. 206761/Ζ1/5.12.2016).


Για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα που αφορούν τις Μετεγγραφές Φοιτητών Πατήστε Εδώ.

Για τα μέλη του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. αυτό ήταν μια δυσάρεστη αλλά αναγκαστική επιλογή. Ο λόγος που μας οδήγησε σε αυτή την ενέργεια ήταν το γεγονός ότι με βάση ισχύουσες διατάξεις, όπως αυτές διαμορφώνονται από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 έως σήμερα, το Τμήμα καλείται κατά την τελευταία τριετία να υποδεχθεί συνολικό αριθμό πρωτοετών φοιτητών τριπλάσιο του αριθμού στους οποίους μπορεί να παρέχει εκπαίδευση με βάση τους υφιστάμενους ανθρώπινους πόρους και τις διαθέσιμες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό (ήτοι, περίπου 280 αντί 100 φοιτητές κάθε έτος). Ο νόμος για τις μετεγγραφές (ν. 4332/15 άρθρο 21) προβλέπει ανώτατο όριο 15% για τις καθ’ έκαστο ακαδημαϊκό έτος επιτρεπόμενες μετεγγραφές ανά Τμήμα. Η περαιτέρω αύξηση του αριθμού των εισερχόμενων φοιτητών παραβιάζει τη φέρουσα ικανότητα του Τμήματός μας το οποίο αδυνατεί να λειτουργήσει στοιχειωδώς ομαλά και να διατηρήσει ένα ανεκτό επίπεδο ποιότητας σπουδών. Επομένως, η προσφυγή μας στη δικαιοσύνη αφορά στην ευθύνη μας ως δημόσιων λειτουργών να διασφαλίσουμε το αγαθό της παροχής Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στο οποίο έχει δικαίωμα το σύνολο των φοιτητών μας, τόσο αυτών που εισήχθησαν μέσω εισαγωγικών εξετάσεων όσο και των άλλων κατηγοριών που προκύπτουν από τη νομοθεσία, καθώς και ένα αξιοπρεπές επίπεδο διδακτικού και επιστημονικού έργου το οποίο οφείλουμε να παρέχουμε ως μέλη Εκπαιδευτικού Προσωπικού. Θεωρούμε συνεπώς ότι ο αγώνας και η αγωνία μας αφορούν στο σύνολο των φοιτητών μας και στις οικογένειές τους από τους οποίους ζητούμε την ενεργό συμπαράστασή τους ώστε να είμαστε σε θέση να τους εξασφαλίσουμε την απαραίτητη ποιοτική εκπαίδευση που θα τους δώσει τις απαιτούμενες γνώσεις και θα συμβάλει στην επαγγελματική τους ανέλιξη.

Η Τεχνολογική Εκπαίδευση πέραν των επιστημονικών γνώσεων συμβάλλει κυρίαρχα, μέσω των απαραίτητων υποδομών, στην ανάπτυξη των κατάλληλων δεξιοτήτων προκειμένου να εφαρμοστούν αυτές οι γνώσεις στο επαγγελματικό πεδίο και να εξασφαλίσουν την επαγγελματική επάρκεια των πτυχιούχων μας. Η επαγγελματική αυτή επάρκεια μεταφράζεται σε ευκαιρίες απασχόλησης και επαγγελματικής ανέλιξης στην ελληνική και διεθνή αγορά εργασίας, αλλά και σε δυνατότητα σημαντικής συμβολής στην κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας. Αυτό το έχουν αποδείξει εναργέστατα οι απόφοιτοί μας των τελευταίων τριάντα χρόνων με τις σημαντικές τους επιτυχίες και τις θέσεις που έχουν καταλάβει επάξια στον παραγωγικό ιστό στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Προκειμένου να διατηρηθεί η δυνατότητα του Τμήματός μας να παρέχει αυτή την ποιοτική εκπαίδευση και όχι εικονικά πτυχία χωρίς αντίκρισμα, χρειάζεται τις απαραίτητες υποδομές σε ποιότητα και ποσότητα και κατάλληλο αριθμό μελών εκπαιδευτικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού. Αντί αυτών, το Τμήμα είναι αντιμέτωπο με ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές και την τελευταία επταετία, με έναν συνεχώς μειούμενο αριθμό μελών εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού και δραστική μείωση του προϋπολογισμού.

Αναγνωρίζουμε απόλυτα την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα μας. Ζούμε καθημερινά τις δυσκολίες των φοιτητών μας να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των σπουδών τους αλλά και των αναγκών της καθημερινής επιβίωσης. Η εγκατάλειψη των σπουδών και μάλιστα μετά από σημαντική επένδυση, αποτελεί ένα από τα πιο ανησυχητικά φαινόμενα που θα θέλαμε με κάθε τρόπο να περιορίσουμε.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΑΣ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ!!!

Όλα τα φοιτητικά νέα που αφορούν τις Μετεγγραφές Φοιτητών στην κατηγορία Μετεγγραφές του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr