Να ολοκληρωθούν άμεσα οι Μετεγγραφές των Φοιτητών

Μετεγγραφές 2017: Να ολοκληρωθούν άμεσα οι μετεγγραφές των φοιτητών

Την άμεση ολοκλήρωση των μετεγγραφών προς το ΤΕΙ Αθηνών ζήτησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Ιωάννης Παντής, ο οποίος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία φοιτητών η εγγραφή των οποίων προς το ΤΕΙ Αθηνών βρίσκεται σε εκκρεμότητα, αν και έχει εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου.

Το θέμα ανέκυψε διότι η συνέλευση του ΤΕΙ Αθηνών αποφάσισε να μη δεχθεί τους φετινούς εισακτέους οι οποίοι πήραν μετεγγραφή σε δεύτερη φάση, αφού κατέθεσαν ένσταση στο υπ. Παιδείας. Ο νόμος ορίζει ότι ο αριθμός των μετεγγραφομένων σε ένα τμήμα πρέπει να είναι έως το 15% του αριθμού των εισακτέων του. Φέτος, με βάση την αρχική διαδικασία, μετεγγραφή από περιφερειακά ΤΕΙ προς το ΤΕΙ Αθηνών έλαβαν 295 εισακτέοι. Κατόπιν, ακολούθησε η διαδικασία των ενστάσεων που υπέβαλαν στο υπ.Παιδείας φοιτητές που δεν πήραν μετεγγραφή με βάση την αρχική διαδικασία. Για το ΤΕΙ Αθηνών έγιναν δεκτές οι ενστάσεις 273 φοιτητών, οι οποίοι προστίθενται στους 295. Επειτα από αυτό, τέσσερα τμήματα του ΤΕΙ αποφάσισαν να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προσβάλλοντας τη σχετική απόφαση. Στη συνάντησή του με τους φοιτητές, ο γ.γ. τόνισε ότι «ανεξαρτήτως από την απόφαση τεσσάρων τμημάτων να προσφύγουν στο ΣτΕ, τα ιδρύματα οφείλουν να εγγράψουν τους μετεγγραφέντες φοιτητές. Τα ιδρύματα που δεν έχουν ολοκληρώσει τις εγγραφές των μετεγγραφομένων οφείλουν να τις ολοκληρώσουν εντός της εβδομάδος. Η μη συμμόρφωσή τους καθυστερεί τους φοιτητές, οι οποίοι έχουν ήδη χάσει την εξεταστική περίοδο του χειμερινού εξαμήνου και βρίσκονται σε μεγάλη αβεβαιότητα».


Εντολή Υπουργού Παιδείας για πειθαρχική δίωξη της διοίκησης του ΤΕΙ Αθήνας για τις μετεγγραφές

Εντολή προς τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας να κινηθούν οι διαδικασίες πειθαρχικής δίωξης κατά της διοίκησης του ΤΕΙ Αθήνας επειδή πέντε τμήματα του Ιδρύματος αποφάσισαν τη μη εγγραφή των μετεγγραφέντων φοιτητών που υπερβαίνουν το 15% που προβλέπει ο νόμος ...διαβάστε περισσότερα εδώ.

Όλα τα φοιτητικά νέα που αφορούν τις Μετεγγραφές Φοιτητών στην κατηγορία Μετεγγραφές του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr