Κινητοποίηση φοιτητών και γονέων στο υπουργείο Παιδείας για τις μετεγγραφές Κινητοποίηση φοιτητών και γονέων στο υπουργείο Παιδείας για τις μετεγγραφές (ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση φοιτητών και γονέων στο υπουργείο Παιδείας για τις μετεγγραφές

Η απροθυμία της κυβέρνησης να δώσει λύση στο πρόβλημα των μετεγγραφέντων φοιτητών που έχουν μπει στο «ψυγείο», εκφράστηκε για μια ακόμα φορά διά στόματος του γενικού γραμματέα της Διά Βίου Μάθησης Γεράσιμο Σπαθή, σε συνάντηση που είχε με φοιτητές της Σχολής Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ και τους γονείς τους, οι οποίοι πραγματοποίησαν κινητοποίηση το πρωί της Τετάρτης στο υπουργείο Παιδείας ώστε να μην εφαρμοστεί η σχετική απόφαση του ΣτΕ.

Ο Γ. Σπαθής προφασίστηκε «κώλυμα» στην επίλυση του προβλήματος λόγω νομικών διατάξεων, ενώ η μόνη «δέσμευση» που ανέλαβε ήταν, για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15, οι μετεγγραφέντες φοιτητές να αποτελέσουν το 15% των εισακτέων, αντί για 10% που προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ.


Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ Κώστας Γκιόκας σημείωσε πως όταν η κυβέρνηση θέλει να αρπάξει τα χρήματα από τα αποθεματικά των Ταμείων μπορεί και παρακάμπτει τις όποιες δυσκολίες με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όταν όμως το ζήτημα είναι οι λαϊκές ανάγκες, εκεί υπάρχουν κάθε λογής κωλύματα.

Φοιτητές και γονείς πάντως δήλωσαν πως δεν είναι διατεθειμένοι να το βάλουν κάτω και ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr