Πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τις Μετεγγραφές των φοιτητών

Πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τις Μετεγγραφές των φοιτητών 

Μετεγγραφές Φοιτητών: Αναφορικά με τις μετεγγραφές φοιτητών, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης, αρμόδιος για τα ΑΕΙ, δήλωσε πώς αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθεί η Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζονται οι διαδικασίες των μετεγγραφών για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος (2020-2021).

Ακολούθως, θα εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος και εντός του 2ου δεκαπενθήμερου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές των φοιτητών.


Αν θέλετε να λάβετε ΠΡΩΤΟΙ ενημέρωση μόλις εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος που θα καθορίζει όλα όσα θα ισχύσουν για τις μετεγγραφές, πατήστε εδώ.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι η βασική αλλαγή φέτος στις μετεγγραφές είναι η βάση μετεγγραφής ενώ σημείωσε όσον αφορά τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια των μετεγγραφών υπάρχει ένας εξορθολογισμός.

«Φέτος βάλαμε ένα ακαδημαϊκό κριτήριο, έτσι ώστε ένας φοιτητής που θα αιτηθεί μετεγγραφή σε άλλο Τμήμα να πρέπει η επίδραση που είχε στις Πανελλαδικές εξετάσεις να είναι κοντά στη βάση εισαγωγής του Τμήματος αυτού. Αυτό είναι και δίκαιο και διασφαλίζει ότι ο φοιτητής θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του προγράμματος σπουδών που αιτείται να πάρει μετεγγραφή» δήλωσε ο κ. Διγαλάκης.

Την ενημερωτική σελίδα των Μετεγγραφών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Οι Αντιστοιχίες των Τμημάτων ΑΕΙ για το 2020-2021

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Μετεγγραφές των Φοιτητών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr