Βήμα Βήμα οι Αιτήσεις Μετεγγραφής μέσα από το Εγχειρίδιο Χρήσης

Βήμα Βήμα οι Αιτήσεις Μετεγγραφής μέσα από το Εγχειρίδιο Χρήσης

Μετεγγραφές Φοιτητών: Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr σας παρουσιάζουν παρακάτω τα εγχειρίδια τα οποία περιγράφουν τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι δυνητικά δικαιούχοι ενδιαφερόμενοι, για τη διαδικασία Μετεγγραφής σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες: Μετεγγραφές με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, Μετεγγραφές αδελφών φοιτητών και Μετεγγραφές φοιτητών Κυπριακής καταγωγής.

Μετεγγραφές με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ


Το παρόν σύστημα αφορά φοιτητές των ΑΕΙ και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, που δεν έχουν εξαντλήσει τα προβλεπόμενα εξάμηνα του κύκλου σπουδών στο Tμήμα φοίτησης τους και έχουν εγγραφεί είτε μέσω της επιτυχίας τους στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ), ή Επαγγελματικού ημερήσιου ή εσπερινού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ομάδας Α’ και Ομάδας Β’ Μαΐου-Ιουνίου εκάστου σχολικού έτους, είτε μέσω της άσκησης του δικαιώματος πρόσβασης (εισαγωγή στο 10% των θέσεων εισακτέων κάθε Τμήματος, Σχολής ή Εισαγωγικής Κατεύθυνσης) χωρίς νέα εξέταση, με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασης τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ειδικά μαθήματα κ πρακτικές δοκιμασίες για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είτε μέσω της άσκησης του δικαιώματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις, με βάση το βαθμό απολυτηρίου τους, ως πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις σε ποσοστό 5% επί του συνόλου των θέσεων εκάστου έτους, όπως ορίστηκε για κάθε Τμήμα/Σχολή. Να σημειωθεί ότι οι φοιτητές που κατέλαβαν θέση επιτυχίας που έχει προβλεφθεί για την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών Μουσουλμανικής της Θράκης, μπορούν να επίσης υποβάλλουν αίτηση μετεγγραφής μέσω του παρόντος Συστήματος, στο ίδιο χρονικό διάστημα με τους υπόλοιπους.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ

Οι δικαιούχοι, προκειμένου να εισαχθούν στην Ηλεκτρονική Εφαρμογή για ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης μετεγγραφής, πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό χρήστη (username) και το συνθηματικό (password) των Ιδρυματικών τους λογαριασμών, μέσω των οποίων ταυτοποιούνται στην Υποδομή Ταυτοποίησης και Εξουσιοδότησης του ΕΔΕΤ.

Για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, ο αιτών - υποψήφιος είναι απαραίτητο να γνωρίζει τον 8ψήφιο κωδικό υποψηφίου Πανελλαδικών Εξετάσεων, με τον οποίο συμμετείχε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις τη χρονιά εισαγωγής στο Τμήμα φοίτησής του. Σε περίπτωση που δεν έχει στην κατοχή του τον 8-ψηφιο κωδικό, οφείλει να τον αναζητήσει από τη Γραμματεία του Τμήματος φοίτησης, ή σε περίπτωση που δεν έχει πρόσβαση σε αυτήν, από το Σχολείο αποφοίτησής του. Επισημαίνεται ότι η υποβληθείσα ηλεκτρονική αίτηση μετεγγραφής επέχει και θέση υπεύθυνης δήλωσης κατά την έννοια και με τις συνέπειες του ν. 1599/1986 (Α΄ 75).

Το Εγχειρίδιο Χρήσης

Μετεγγραφές αδελφών φοιτητών

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ:

Το παρόν σύστημα αφορά αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.) που σπουδάζουν σε διαφορετική Περιφερειακή Ενότητα, τόσο μεταξύ τους όσο και από την Περιφερειακή Ενότητα στην οποία οι γονείς τους διαμένουν μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας και εφόσον το κατά κεφαλήν εισόδημα του δικαιούχου-φοιτητή, εάν διαθέτει ίδιο εισόδημα, και των μελών της οικογένειάς του, για το προηγούμενο φορολογικό έτος, δεν υπερβαίνουν αυτοτελώς και τα δύο το ποσό των δωδεκάμισι χιλιάδων (12.500) ευρώ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Οι ανωτέρω θα πρέπει να έχουν εγγραφεί: α) είτε μέσω της επιτυχίας τους στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εκάστου σχολικού έτους, Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ), ημερήσιου ή εσπερινού. β) είτε μέσω της άσκησης του δικαιώματος πρόσβασης (εισαγωγή στο 10% των θέσεων εισακτέων κάθε Τμήματος, Σχολής ή Εισαγωγικής Κατεύθυνσης χωρίς νέα εξέταση, με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση).

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση μετεγγραφής τους, από την Τετάρτη 10

Οκτωβρίου 2018 έως την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων www.minedu.gov.gr στην ειδική εφαρμογή μετεγγραφών https://transfer3.it.minedu.gov.gr. Για την είσοδό τους στην Ηλεκτρονική Εφαρμογή οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password), που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (Εύδοξος, Ακαδημαϊκή Ταυτότητα) του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, ο αιτών-υποψήφιος είναι απαραίτητο να γνωρίζει τον 8ψήφιο κωδικό υποψηφίου Πανελλαδικών Εξετάσεων, με τον οποίο συμμετείχε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις τη χρονιά εισαγωγής στο Τμήμα φοίτησής του. Σε περίπτωση που δεν έχει στην κατοχή του τον 8ψηφιο κωδικό, οφείλει να τον αναζητήσει από τη Γραμματεία του Τμήματος φοίτησης ή από το Λύκειο αποφοίτησής του ή την οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επισημαίνεται ότι η υποβληθείσα ηλεκτρονική αίτηση μετεγγραφής επέχει και θέση υπεύθυνης δήλωσης κατά την έννοια και με τις συνέπειες του ν. 1599/1986 (Α΄ 75).

Το Εγχειρίδιο Χρήσης

Μετεγγραφές φοιτητών Κυπριακής καταγωγής

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ:

Το παρόν σύστημα αφορά φοιτητές των ΑΕΙ και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, που δεν έχουν εξαντλήσει τα προβλεπόμενα εξάμηνα του κύκλου σπουδών στο Tμήμα φοίτησης τους, έχουν εισαχθεί σε αυτά σε ποσοστό καθ' υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ' αρ. Φ.151/20049/Β6/2007 (Β' 272) Υ.Α. και εφόσον συντρέχει μια τουλάχιστον από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α) Έχουν αδελφό ή σύζυγο ή γονέα ή τέκνο που φοιτά κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης μετεγγραφής σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών σε ημεδαπό ΑΕΙ.

β) Έχουν αδελφό ή σύζυγο ή γονέα ή τέκνο, που διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 5 έτη.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ

Οι δικαιούχοι, προκειμένου να εισαχθούν στην Ηλεκτρονική Εφαρμογή για ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης μετεγγραφής, πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό χρήστη (username) και το συνθηματικό (password) των Ιδρυματικών τους λογαριασμών, μέσω των οποίων ταυτοποιούνται στην Υποδομή Ταυτοποίησης και Εξουσιοδότησης του ΕΔΕΤ.

Για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, ο αιτών - υποψήφιος είναι απαραίτητο να γνωρίζει τον 8ψήφιο κωδικό υποψηφίου Πανελλαδικών Εξετάσεων, με τον οποίο συμμετείχε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις τη χρονιά εισαγωγής στο Τμήμα φοίτησής του. Σε περίπτωση που δεν έχει στην κατοχή του τον 8-ψηφιο κωδικό, οφείλει να τον αναζητήσει από τη Γραμματεία του Τμήματος φοίτησης, ή σε περίπτωση που δεν έχει πρόσβαση σε αυτήν από το Σχολείο αποφοίτησής του. Επισημαίνεται ότι η υποβληθείσα ηλεκτρονική αίτηση μετεγγραφής επέχει και θέση υπεύθυνης δήλωσης κατά την έννοια και με τις συνέπειες του ν. 1599/1986 (Α΄ 75).

Το Εγχειρίδιο Χρήσης

Μετεγγραφές 2018-2019: Δικαιούχοι, Κριτήρια, Διαδικασία & Δικαιολογητικά

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr