Αντιρρήσεις ΑΠΘ με τις μετεγγραφές των φοιτητών

Αντιρρήσεις ΑΠΘ με τις μετεγγραφές των φοιτητών

Μετεγγραφές Φοιτητών: Πλαίσιο αρχών για τις μετεγγραφές φοιτητών, το οποίο θα διευκολύνει τον προγραμματισμό των Πανεπιστημίων, των φοιτητών και των οικογενειών τους, διασφαλίζοντας την ποιότητα της ανώτατης εκπαίδευσης προτείνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Η Σύγκλητος του Ιδρύματος σε συνεδρίασή της εξέφρασε αντιρρήσεις «για τις συνεχείς νομοθετικές αλλαγές, αναφορικά με τις μετεγγραφές των φοιτητών».


Στο σχετικό ψήφισμα, που εξέδωσε η Σύγκλητος, επισημαίνει πως ότι η ορθολογική αντιμετώπιση του ζητήματος των μετεγγραφών προϋποθέτει «πάγια εφαρμογή ενός συστήματος, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες, όπως αυτές προσδιορίζονται από την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα, διατηρώντας το ποσοστό των μετεγγραφόμενων φοιτητών όλων των κατηγοριών ανά Τμήμα κατ' ανώτατο στο 15% επί του συνόλου των ετησίως εισακτέων φοιτητών».

Σημειώνει, δε, την ανάγκη της ανάπτυξης και ενίσχυσης των αναγκαίων δομών και διαδικασιών υποστήριξης των φοιτητών στα περιφερειακά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, «προκειμένου να διευκολύνεται, οικονομικά και κοινωνικά, η διαβίωση των φοιτητών, συμβάλλοντας μεταξύ άλλων στη στήριξη των περιφερειακών Ιδρυμάτων». Τονίζει, τέλος, πως αναγκαίος είναι «ο σεβασμός των προτάσεων των Ιδρυμάτων προς το Υπουργείο για τον αριθμό των εισακτέων φοιτητών, καθώς αυτός προκύπτει αφού ληφθούν υπόψη οι πραγματικές δυνατότητες των οικείων Τμημάτων».

Διαβάστε ακόμη: ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ από χρήστες ναρκωτικών ανάμεσα σε φοιτητές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Μετεγγραφές των φοιτητών

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr