Προγραμματίζουν ΝΕΑ κινητοποιήση στο Υπουργείο Παιδείας οι φοιτητές που δεν πήραν μετεγγραφή

Προγραμματίζουν ΝΕΑ κινητοποιήση στο Υπουργείο Παιδείας οι φοιτητές που δεν πήραν μετεγγραφή

Μετεγγραφές Φοιτητών: Χιλιάδες φοιτητές πανελλαδικά αδυνατούν να σπουδάσουν λόγω της οικονομικής κρίσης που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια. Ακόμα και με τις ακραίες αυτές συνθήκες, οι αιτήσεις μετεγγραφών των περισσοτέρων φοιτητών ακάμα και με 5 μόρια και πάνω που μέχρι πέρσι θεωρούνταν δεδομένες, απορρίφθηκαν αναφέρουν φοιτητές στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr.

«Ως αποτέλεσμα αυτού, πολλοί φοιτητές δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν σωστά τις σπουδές τους, μην έχοντας την δυνατότητα να διατηρούν κατοικία στην πόλη φοίτησης τους, κάνοντας συνεχείς μετακινήσεις μεταξύ των πόλεων. Άλλοι επίσης δεν έχουν καν την δυνατότητα να κάνουν και την μετακίνηση αυτή με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους...»


Όπως τονίζουν οι φοιτητές «προγραμματίζουμε πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για να διεκδικήσουμε τις μετεγγραφές που μας στερήθηκαν. Ο υπουργός Παιδείας θα έρθει αντιμέτωπος με τα παιδιά τα οποία αδικεί και έχει φέρει σε απελπιστική κατάσταση με τις ενέργειες του. Θα κάτσουμε όσο χρειαστεί στην πόρτα του Υπουργείου μέχρι ο κ. Γαβρόγλου να δώσει στους φοιτητές αυτά που τους αναλογούν».

  • Δείτε ΕΔΩ το event που δημιουργήθηκε από τους φοιτητές για την προγραμματιζόμενη παράσταση διαμαρτυρίας.

Για όλα τα τελευταία νέα για τις μετεγγραφές πατήστε εδώ.

Διαμαρτυρία φοιτητών στη Βουλή για τις μετεγγραφές που δεν έγιναν ποτέ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr