Συγκρότησαν επιτροπή αγώνα οι φοιτητές που δεν πήραν μετεγγραφή

Συγκρότησαν επιτροπή αγώνα οι φοιτητές που δεν πήραν μετεγγραφή

Στη δημιουργία Επιτροπής Αγώνα προχώρησαν την Πέμπτη 30/11 οι φοιτητές που πέρασαν στις σχολές των Νηπιαγωγών, των Δασκάλων, της Νομικής, της Φιλοσοφικής, του Πολυτεχνείου και του ΤΕΦΑΑ, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τη μετεγγραφή τους στην Αθήνα.

Όπως τονίστηκε στη σχετική σύσκεψη που έκαναν, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να μην εγκρίνει την μετεγγραφή χιλιάδων φοιτητών, αφήνοντάς τους έτσι έξω από τις σχολές, αναγκάζοντάς τους να βάλουν οι γονείς τους ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ή ακόμη και να μη σπουδάσουν καθόλου.


Σημειώνουν μάλιστα πως τη στιγμή που το υπουργείο αρνείται τις μετεγγραφές τους, στις πόλεις που πέρασαν δεν υπάρχουν δωρεάν και επαρκείς εστίες για όλους, δηλαδή δεν πληρούνται ούτε κατά διάνοια οι προϋποθέσεις για μπορέσουν να σηκώσουν ακόμα και ένα τέτοιο ενδεχόμενο κόστος.

Η Επιτροπή Αγώνα των Μη Μετεγγραφέντων Φοιτητών απαιτεί:

  • Να πάρουν όλοι οι φοιτητές που έκαναν αίτηση τη μετεγγραφή τους!
  • Οι φοιτητές που πήραν την μετεγγραφή τους, να μη χάσουν τα εξάμηνά τους! Να πάρουν συγγράμματα, να έχουν άμεσα το δικαίωμα συμμετοχής σε εργαστήρια και σεμινάρια!

Παράλληλα αποφάσισε:

- Να γίνουν άμεσα συνελεύσεις των πρώτων ετών ώστε να παρθούν μαζικές αποφάσεις.

- Να γίνουν κινητοποιήσεις στους προέδρους κάθε σχολής μέσα στην εβδομάδα.

- Στις 8 Δεκέμβρη να γίνει η συνέντευξη Τύπου για να γίνει ευρύτερα γνωστό το πρόβλημα.

- Να συμμετάσχει στην πανελλαδική συνάντηση του ΜΑΣ στις 10 Δεκέμβρη στο ΤΕΙ Πειραιά και στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

Για όλα τα τελευταία νέα για τις μετεγγραφές πατήστε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr