Φοιτητές της Κύπρου κατασκεύασαν ένα θαλάσσιο ρομπότ [δείτε εικόνες] Φοιτητές της Κύπρου κατασκεύασαν ένα θαλάσσιο ρομπότ [δείτε εικόνες]

Κύπριοι φοιτητές στο πανεπιστήμιο Frederick δημιούργησαν ένα θαλάσσιο ρομπότ και θα το παρουσιάσουν σε λίγες μέρες στον μόλο της Λεμεσού.

Το «ΗΡΩΝ», όπως έχει ονομαστεί, είναι ένα πλήρες θαλάσσιο ρομποτικό σύστημα μήκους 2,8 μέτρων με ηλεκτρονικά συστήματα, αισθητήρες, λογισμικό ελέγχου, αυτόματο πιλότο, κ.α.

Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που δημιούργησαν φοιτητές του πανεπιστημίου Frederick και έχει ως στόχο να επιδείξει τη δύναμη της ρομποτικής και τις αμέτρητες δυνατότητες που έχει, τόσο προς όφελος της κοινωνίας, όσο και στην καθημερινή ζωή.


Με το αυτόνομο θαλάσσιο όχημα «ΗΡΩΝ», οι φοιτητές Ανδρέας Χατζιηπερή, Ειρήνη Παναγίδου, Ανδρέας Σάββα, Κυριάκος Σκούρος, Νικηφόρος Σκούρος, Κλεάνθης Σάββα και Αντώνης Παπασάββα, επιδίωξαν κατά κύριο λόγο τη δημιουργία ενός συστήματος που οι εφαρμογές του θα βοηθήσουν στην εξέλιξη των αυτόνομων οχημάτων.

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την 1η Αυγούστου στις 09:00, στην περιοχή του μόλου στη Λεμεσό, όπου μετά από μια σύντομη γνωριμία με το αντικείμενο, θα γίνει ζωντανή επίδειξη των δυνατοτήτων του στη θάλασσα, καταλήγει το sigmalive.

Δείτε τις εικόνες

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr