Προειδοποιούν με μαζικές κινητοποιήσεις για τη χορηγία οι Κύπριοι φοιτητές

Η Φοιτητική Ενωση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου προειδοποιεί με μαζικές κινητοποιήσεις εάν δεν αποσυρθεί το Νομοσχέδιο που αλλάζει τα εισοδηματικά κριτήρια για να μπορεί να πάρει μια οικογένεια φοιτητική χορηγία.

“Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά δείχνει να μην σέβεται τα κεκτημένα των φοιτητών και να επιτίθεται ακατάπαυστα στην παιδεία του τόπου μας με νέες πολιτικές λιτότητας όπως το πιο πάνω νομοσχέδιο σε συνδυασμό με την κατάργηση του Πακέτου Κρατικής Φοιτητικής Μέριμνας, το οποίο μέσα από μια συγκεκριμένη πολιτική στόχευσης, έδινε οικονομική ανάσα σε όσες οικογένειες φοιτητών είχαν την περισσότερη ανάγκη”, αναφέρουν οι φοιτητές του ΤΕΠΑΚ.

Καταδικάζουν “την επίθεση της κυβέρνησης στην παιδεία του τόπου μας” και αναφέρουν ότι “οι μνημονιακές πολιτικές που ακολουθεί πιστά η Κυβέρνηση δεν θυματοποιούν μονάχα τη νεολαία αλλά ολόκληρο τον Κυπριακό λαό”.


“Με τις δικές τους πολιτικές υπονομεύουν το μέλλον μας οδηγώντας μας με μαθηματική ακρίβεια εμάς και τους γονείς μας σε περαιτέρω φτωχοποίηση”, αναφέρουν οι φοιτητές του ΤΕΠΑΚ.

Επιπρόσθετα, η. Φ.Ε. ΤΕΠΑΚ εκφράζει “θλίψη για τη στάση που κράτησε το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου μας που όφειλε να στηρίξει το δικαίωμα μας στη μόρφωση”.

“Το διορισμένο πλέον συμβούλιο από την Κυβέρνηση, επέλεξε συνειδητά να μην τοποθετηθεί για τις πιο πάνω εξελίξεις, στηρίζοντας ουσιαστικά τις πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση, λειτουργώντας όπως εμείς προειδοποιούσαμε `ως ένας βραχίονας` της Κυβέρνησης στα Δημόσια Πανεπιστήμια του τόπου μας”.

“Ως Φ.Ε.ΤΕΠΑΚ  ξεκαθαρίζουμε ότι αν δεν αποσυρθεί άμεσα το πιο πάνω Νομοσχέδιο θα προχωρήσουμε με μαζικές κινητοποιήσεις, ενώ αμετάθετος μας στόχος είναι η επαναφορά του κονδυλίου για το πακέτο κρατικής φοιτητικής μέριμνας και της φοιτητικής χορηγίας τουλάχιστον στα επίπεδα του 2012”, αναφέρουν οι φοιτητές του ΤΕΠΑΚ.

Παράλληλα καλούν τη συντεχνία των ακαδημαϊκών ΤΕΠΑΚ και ΠΑΝΚΥΠ, την  Π.Ο.Φ.Ε.Ν, όλες τις Φοιτητικές Ενώσεις και όλους τους κοινωνικούς φορείς “να τοποθετηθούν άμεσα και να εκφράσουν την διαφωνία τους δημιουργώντας ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο και να παρθεί απόφαση για  μαζική κινητοποίηση μέχρι την Τρίτη 27 Ιανουαρίου έξω από το Υπουργείο Παιδείας ενάντια σε αυτούς που προσπαθούν να μας κλέψουν το `βιβλίο από το χέρι`”.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr