Έκθεση του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ, Έλληνες & Κύπριοι Καλλιτέχνες

Την αποφασιστικότητα τους να κάνουν ότι είναι δυνατόν για μια σύγχρονη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διακήρυξαν οι νέες Πρυτανικές Αρχές στην εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ που πραγματοποιήθηκε στο Τελλόγλειο, με αφορμή την έναρξη του νέου Ακαδημαϊκού Έτους.

Ακολούθως, ο Πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας, εγκαινίασε την  έκθεση του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ, Έλληνες & Κύπριοι Καλλιτέχνες, ΄60-΄70.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠθ ευχαρίστησε τις απελθούσες πρυτανικές αρχές για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στο Πανεπιστήμιο και ευχήθηκε στις νέες ευόδωση των προσπαθειών τους.  Δήλωσε, δε, με την ομιλία του Προέδρου του, την επιθυμία του να βοηθήσει στις προσπάθειες του Πανεπιστημίου για την επίτευξη ακόμη καλύτερων αποτελεσμάτων στον τομέα της εκπαίδευσης των φοιτητών του. 


Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν σύσσωμο το απερχόμενο και το νέο Πρυτανικό Συμβούλιο, ο Διοικητής του Γ! Σ.Σ. Ηλίας Λεοντάρης, ο επίτιμος Γενικός Πρόξενος του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, κ. Ιωάννης  Βεργίνης, ο Αντιδήμαρχος Κινητοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών, Νεολαίας, Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρώην Αντιδήμάρχος κ. Αντώνης Καρούμπης, Καθηγητές του Α.Π.Θ. αλλά και πλήθος κόσμου.

Ο Πρόεδρος  του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αποφοίτων Α.Π.Θ., κ. Παντελής Σαββίδης απηύθυνε χαιρετισμό στις απελθούσες Πρυτανικές Αρχές και καλωσόρισε τις νέες. Ο πρώην Πρύτανης, κ. Μυλόπουλος Ιωάννης έκανε ένα συνοπτικό απολογισμό του έργου του, εξέφρασε τις προσδοκίες του για το μέλλον του Αριστοτελείου και έδωσε τον λόγο στον νέο Πρύτανη, κ. Περικλή Μήτκα. Ο νέος Πρύτανης εξέφρασε τις προσδοκίες του για το μέλλον του Ιδρύματος και τον ενεργό ρόλο που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν οι απόφοιτοί του και ευχαρίστησε τον κ. Μυλόπουλο αλλά και τις απελθούσες Πρυτανικές Αρχές για την προσφορά τους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Εν συνεχεία, ο κ. Σαββίδης, δώρισε, εκ μέρους του Συλλόγου Αποφοίτων Α.Π.Θ., δύο αντίγραφα του αναγλύφου Lenormant, με απεικόνιση αθηναϊκής τριήρους, προδίδοντάς παράλληλα συμβολικό περιεχόμενο στην χειρονομία του αυτή. Λίγο μετά, η Καθηγήτρια κ. Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά, Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών, μίλησε για την έκθεση, τόνισε την σπουδαιότητα των έργων της συλλογής του Τελλογλείου και την καθοριστική συμβολή του τεχνοκριτικού Τώνη Σπητέρη στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο την περίοδο 1960-1970. Την έκθεση εγκαινίασε ο νέος Πρύτανης και ακολούθησε ξενάγηση των καλεσμένων στον εκθεσιακό χώρο.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr