Δυσαρέσκεια από τους Κύπριους Φοιτητές για την επιβολή χρεώσεων για ανάληψη χρημάτων από τα ΑΤΜ

Δυσαρέσκεια από τους Κύπριους Φοιτητές για την επιβολή χρεώσεων για ανάληψη χρημάτων από τα ΑΤΜ

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) εκφράζει την δυσαρέσκεια της, γιατί όπως αναφέρει στην Ελλάδα όταν Κύπριοι φοιτητές επισκέπτονται τα μηχανήματα ΑΤΜ για ανάληψη  χρημάτων, υπάρχει χρέωση επιπλέον ακόμη και αν η κάρτα που χρησιμοποιούν είναι η φοιτητική κάρτα (student card) στην οποία μέχρι πρότινος δεν υπήρχε χρέωση.

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τράπεζες στη Κύπρο,  αναφέρει η Οργάνωση, μας ενημέρωσαν πως η χρέωση δεν είναι από αυτές, αλλά είναι από τις Ελληνικές Τράπεζες.


Κάθε τράπεζα χρεώνει και διαφορετικό πόσο για κάθε ανάληψη, με την Εθνική να χρεώνει 2€ για κάθε ανάληψη, την Πειραιώς 3€ και την Alpha να κυμαίνεται από 1.5€ μέχρι 2€ ανάλογα με το ποσό ανάληψης.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, σημειώνεται, είναι να αναγκάζονται οι φοιτητές να βγάζουν μεγάλο ποσό χρημάτων σε μία ανάληψη και να τα φυλάνε στο σπίτι, κάτι το οποίο θα αυξήσει τα περιστατικά κλοπής.

Ως ΠΟΦΕΝ, αναφέρεται, προτείνουμε όπως συναντηθούμε με την πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο για συζήτηση του ζητήματος ενώ οι καταρτισμένες φοιτητικές ενώσεις Κύπριων φοιτητών στην Ελλάδα να ορίσουν συναντήσεις με την πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα.

«Ταυτόχρονα προτείνουμε επικοινωνία της Π.Ο.Φ.ΕΝ με τις ελληνικές τράπεζες για διευθέτηση του προβλήματος και ξεχωριστές συναντήσεις με το Υπουργείο Παιδείας και Υπουργείο Εξωτερικών για διαμεσολάβηση στην προσπάθεια αυτή».  

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr