Το email που έστειλε ο Εύδοξος στους Φοιτητές για το Εαρινό Εξάμηνο 2017

Το e-mail που έστειλε ο Εύδοξος στους Φοιτητές για το Εαρινό Εξάμηνο 2017

Το ηλεκτρονικό μήνυμα (email) που έστειλε το σύστημα διανομής συγγραμμάτων Eudoxus σύμφωνα με τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr σε όλους τους φοιτητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ για το Εαρινό εξάμηνο 2016-2017 έχει ως εξής:

Αγαπητέ φοιτητή,


Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 ξεκίνησαν οι δηλώσεις συγγραμμάτων για τα μαθήματα του τρέχοντος εξαμήνου.

Παρακαλούμε να δηλώνετε και να παραλαμβάνετε συγγράμματα μόνο για μαθήματα στα οποία είστε βέβαιοι ότι θα παραμείνετε εγγεγραμμένοι στο Τμήμα σας μέχρι το τέλος του εξαμήνου.

Υπενθυμίζουμε ότι δεν επιτρέπεται η δήλωση και παραλαβή συγγραμμάτων εφόσον έχετε ξεπεράσει τα ν+2 έτη σπουδών ή είστε ήδη κάτοχος δεύτερου πτυχίου προπτυχιακών σπουδών.

Επίσης, σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να συμμετέχετε στη δράση του εθελοντικού προγράμματος Ανταλλαγής Συγγραμμάτων - Εύδοξος+ (http://eudoxus.gr/EudoxusPlus.html), με την οποία έχετε τη δυνατότητα για κάθε σύγγραμμα που δηλώνετε, να επιλέγετε να το παραλάβετε από άλλον φοιτητή, ενώ παράλληλα μπορείτε να διαθέσετε παλαιότερα συγγράμματα που έχετε στην κατοχή σας και δεν χρησιμοποιείτε πλέον.

Για κάθε ανταλλαγή συγκεντρώνετε πιστωτικές μονάδες τις οποίες μπορείτε να αξιοποιείτε για να αποκτάτε ελεύθερα συγγράμματα, επιπλέον όσων δικαιούστε για τα μαθήματα που παρακολουθείτε.

​​Επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό μπορείτε να αναζητήσετε στο ψηφιακό αποθετήριο "Κάλλιπος" (http://repository.kallipos.gr/), που αναπτύχθηκε από το Σύνδεσμο Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Σ.Ε.Α.Β.) με τη συνδρομή του ΕΔΕΤ, και φιλοξενεί ηλεκτρονικά συγγράμματα ​ανοικτής πρόσβασης ​που καλύπτουν όλο το επιστημονικό φάσμα.

Παράλληλα, σας ενημερώνουμε ότι το ΕΔΕΤ έχει αναπτύξει πρόσφατα την υπηρεσία ΔΗΛΟΣ-365 (https://delos365.grnet.gr/), μέσω της οποίας μπορείτε να αξιοποιείτε δωρεάν τις εφαρμογές του Office 365 και αποθηκευτικό χώρο 1 ΤΒ, με τη χρήση των Ιδρυματικών σας λογαριασμών, εφόσον το Ίδρυμά σας έχει ενεργοποιήσει την υπηρεσία.

Τέλος, σας πληροφορούμε ότι, για όσα συγγράμματα επιθυμείτε, έχετε τη δυνατότητα εθελοντικής επιστροφής τους σε κάποια από τις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες του Ιδρύματός σας, με σκοπό την αξιοποίησή τους από την ακαδημαϊκή κοινότητα. Τα συγγράμματα αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν από τις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες τόσο για την επαναδιάθεση συγγραμμάτων όσο και για το μακροχρόνιο δανεισμό μη δικαιούχων φοιτητών, εξοικονομώντας πολύτιμους πόρους και εμπλουτίζοντας τη συλλογή τους προς όφελος της ευρύτερης ακαδημαϊκής κοινότητας.

Μείνετε συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας για την καθημερινή σας φοιτητική ενημέρωση!

Συχνές Ερωτήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Εγκύκλιος για την Εαρινή Εξεταστική Περίοδο 2017 των Φοιτητών

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr