Και 4η παράταση από τον ΕΥΔΟΞΟ

Και 4η παράταση από τον ΕΥΔΟΞΟ

Κάποιοι φοιτητές απ ότι φαίνεται δεν λένε να πάνε να πάρουν τα συγγράμματα τους. Τα «Φοιτητικά Νέα» ενημερώνουν τους φοιτητές της χώρας ότι δόθηκε  παράταση για την διανομή των φοιτητικών συγγραμμάτων εαρινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2018-2019.

Πιο αναλυτικά παρατείνεται η διανομή των συγγραμμάτων έως την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019. Η ανωτέρω προθεσμία ισχύει και για τη διανομή συγγραμμάτων στις βιβλιοθήκες


Μην ξεχάσεις να ενημερώσεις τους συμφοιτητές σου ;)

Τα «Φοιτητικά Νέα» επισημαίνουν ότι οι φοιτητές υποχρεούνται να προβούν σε δήλωση μαθημάτων στο οικείο τμήμα τους και δικαιούνται να παραλάβουν συγγράμματα μόνο για τα μαθήματα εκείνα τα οποία έχουν συμπεριλάβει κατά το τρέχον εξάμηνο στη δήλωση μαθημάτων τους.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών δεν δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα συγγράμματα που θα επιλεγούν πρέπει να αντιστοιχούν στα μαθήματα που έχουν δηλωθεί. Σε αντίθετη περίπτωση ο ΕΥΔΟΞΟΣ θα μπλοκάρει το λογαριασμό του χρήστη. 

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας υπενθυμίζουν ότι κατ' εφαρμογή του άρθρου 65 του Ν. 4386/2016 (ΦΕΚ Α 83/11-5-2016), είναι δυνατή η χορήγηση δωρεάν έντυπων διδακτικών συγγραμμάτων στους φοιτητές που παρακολουθούν πρόγραμμα σπουδών για τη λήψη δεύτερου πτυχίου.

Τι ορίζει το Άρθρο 65 του Ν. 4386/2016: 

Στο άρθρο 37 του ν. 4009/2011 (Α'195) προστίθεται παράγραφος 6 ως εξής: «6.α) Στους φοιτητές που παρακολουθούν πρόγραμμα σπουδών για τη λήψη δεύτερου πτυχίου χορηγούνται δωρεάν έντυπα διδακτικά συγγράμματα. β) Από της δημοσιεύσεως του παρόντος καταργείται κάθε αντίθετη γενική ή ειδική διάταξη, καθώς και η διάταξη της περίπτωση αα' της παρ. 10 του άρθρου 80 του ν. 4009/2011 (Α' 195).» 

Για να δείτε το ΕΓΓΡΑΦΟ του Υπουργείου Παιδείας πατήστε ΕΔΩ.

Για να δείτε τον ΟΔΗΓΟ Δήλωσης Συγγραμμάτων πατήστε ΕΔΩ.

Συχνές Ερωτήσεις

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι Φοιτητές για τα Φοιτητικά Συγγράμματα, ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr