φοιτητές Erasmus, εγκλωβισμένοι Κρήτη, Erasmus 600 φοιτητές Erasmus από δεκάδες χώρες του κόσμου εγκλωβισμένοι στην Κρήτη λόγω της απεργίας‏

600 φοιτητές Erasmus από δεκάδες χώρες του κόσμου εγκλωβισμένοι στην Κρήτη λόγω της απεργίας‏

Περισσότεροι από 600 φοιτητές απ' όλα σχεδόν τα ευρωπαϊκά κράτη και όχι μόνο, που βρίσκονται στην Κρήτη από 5-8 Μαΐου στα πλαίσια της εκδήλωσης της Ομοσπονδίας Φοιτητών Erasmus Ελλάδος (που φέτος περιλαμβάνει, για τους φιλοξενούμενους φοιτητές, τον γύρο της Κρήτης) λόγω της απεργίας των πλοίων, αδυνατούν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους την Κυριακή 8 Μαΐου και θα παραμείνουν αναγκαστικά για δύο επιπλέον διανυκτερεύσεις στο Ηράκλειο με έξοδα δικά τους!!!

Το θέμα αυτό που αποκαλύπτει το ekriti είναι ένα σοβαρότατο θέμα με πολλές προεκτάσεις και επιδράσεις κυρίως στον τουρισμό, αφού οι φοιτητές αυτοί, που προέρχονται από δεκάδες χώρες του κόσμου, θα μεταφέρουν την ταλαιπωρία και την οικονομική ζημία που υπέστησαν, χωρίς να φταίνε, στις χώρες τους.


Η Ομοσπονδία Φοιτητών Erasmus Ελλάδος για έκτο συνεχόμενο χρόνο φιλοξενεί φοιτητές απ' όλα τα μέρη του κόσμου και κυρίως της Ευρώπης. Φέτος, η φιλοξενία περιλάμβανε 4ήμερο ταξίδι στην Κρήτη από 5 μέχρι 8 Μαΐου και επιστροφή το βράδυ της Κυριακής με πλοίο. 

Όμως η απεργία της ΠΝΟ ανέτρεψε όλο τον προγραμματισμό και οι φοιτητές είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν στο νησί μας δύο επιπλέον βράδια και μάλιστα με δικά τους έξοδα, αφού η φιλοξενία τελειώνει την Κυριακή 8 Μαΐου.

Το τοπικό portal επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να βρεθεί τρόπος για να φύγουν έγκαιρα οι φοιτητές.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr