Erasmus+, φοιτητές, Κάνετε λάθος Νομίζετε ότι το Erasmus+ είναι μόνο για φοιτητές; Κάνετε λάθος!

Νομίζετε ότι το Erasmus+ είναι μόνο για φοιτητές; Κάνετε λάθος!

Εκπαιδευτικοί από το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Δυτικής Αττικής ολοκλήρωσαν πριν λίγες μέρες με επιτυχία την 1η δράση του προγράμματος Erasmus+, Βασική Δράση 1, που αφορούσε στην επιμόρφωση των επιλεγμένων εκπαιδευτικών στην Πράγα της Τσεχίας από τις 17-01-2016 έως τις 24-01-2016!

Το πρόγραμμα αφορούσε στο σχεδιασμό, κατασκευή και χρήση πρωτοπόρων συστημάτων διδασκαλίας από απόσταση και τη δημιουργία εξειδικευμένων web microsite ανά ειδικότητα και διδασκόμενο μάθημα. Η κατάρτιση των εκπαιδευτικών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ.) Δυτικής Αττικής στη χρήση των υπολογιστών αναγνωρίστηκε ως ιδιαίτερου υψηλού επιπέδου και η απόδοσή τους στο πρόγραμμα εξαιρετικά επιτυχής.


Στο περιθώριο του προγράμματος οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε διάφορα σημαντικά ιστορικά και πολιτιστικά σημεία της πόλης όπως μουσεία, καθεδρικοί ναοί, κάστρα κ.α., γνωρίζοντας έτσι καλύτερα την ενδιαφέρουσα μεσαιωνική και αναγεννησιακή ιστορία της πόλης. Ιδιαίτερα η επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη της Πράγας ήταν διαφωτιστική ως προς την επίδραση του Καθολικισμού στην καθημερινότητα των ανθρώπων από τον 12ο – 17ο αιώνα, ενώ ενημερώθηκαν για την εξέλιξη της Τσέχικης βιομηχανίας και τα επιτεύγματά της στο Τεχνολογικό Μουσείο της πόλης.

Περισσότερα νέα για το Erasmus+ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr