Εμπειρίες Erasmus - Νίκη Σιμιτζή, Πρακτική άσκηση Erasmus+ Εμπειρίες Erasmus - Νίκη Σιμιτζή, Πρακτική άσκηση Erasmus+

Εμπειρίες Erasmus - Νίκη Σιμιτζή, Πρακτική άσκηση Erasmus+

Το πρόγραμμα Erasmus+ μου έδωσε μία μοναδική ευκαιρία, να κάνω Πρακτική Άσκηση για τρεις μήνες στην Κρατική Συλλογή Σχεδίων και Χαρακτικής του Μονάχου. Η Πρακτική Άσκηση σε αυτό το μουσείο ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία για μένα, καθώς απέκτησα για πρώτη φορά άμεση πρόσβαση στην τέχνη διαφορετικών χωρών και εποχών. Συμμετείχα στις καθημερινές δραστηριότητες του Μουσείου, παρακολούθησα την προετοιμασία και το στήσιμο εκθέσεων και ανέλαβα καθήκοντα, που ενδυνάμωσαν την επιθυμία μου να συνεχίσω τις σπουδές μου στην Ιστορία της Τέχνης. Με την καταγραφήέργων τέχνης έμαθα να ξεχωρίζω τις διαφορετικές τεχνικές, που εφαρμόζονται σε σχέδια και σε έργα χαρακτικής, τα οποία είχα τη δυνατότητα να παρατηρήσω από κοντά.

Συγχρόνως, με την καθημερινή επικοινωνία μου στη Γερμανία, κατάφερα να βελτιώσω το επίπεδό μου στα γερμανικά και να γνωρίσω έναν διαφορετικό τρόπο ζωής σε περιβάλλον του εξωτερικού.


Ευχαριστώ το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το πρόγραμμα Erasmus+, γιατί μου έδωσαν την ευκαιρία να περάσω τρεις αξέχαστους μήνες στο Μόναχο γεμάτους πολύτιμες εμπειρίες!

Σιμιτζή Νίκη, Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας, Προπτυχιακή, εαρινό εξάμηνο 2014/15, Staatiche Graphische Sammlung Munchen, Γερμανία.

Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr