Εμπειρία πρακτικής στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω Erasmus+

Ιστορίες Επιτυχίας ΙΚΥ | Παναγιώτης Παράσχου, Πρακτική άσκηση Erasmus+

Ονομάζομαι Παναγιώτης Παράσχου και είμαι απόφοιτος του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής για τα άτομα με ειδικές ανάγκες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, πήρα την απόφαση να συμμετάσχω στο πρόγραμμα Erasmus+ για ένα τρίμηνο στο UniversityofNorthampton στο Ηνωμένο Βασίλειο και η εμπειρία ήταν αξέχαστη.

Αισθάνομαι πολύ τυχερός που το ΙΚΥ με επέλεξε να συμμετάσχω στο συνέδριο της Γενικής Διεύθυνσης Εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες τον περασμένο Νοέμβριο.


Η εμπειρία μου στο συνέδριο ήταν μοναδική γιατί είχε πολλά ενδιαφέροντα θέματα που αφορούσαν στα άτομα με ειδικές δεξιότητες στην Ευρώπη και τα δικαιώματά τους. Επίσης, είχε εξαιρετικούς διερμηνείς της διεθνούς νοηματικής και με αυτόν τον τρόπο μπόρεσα να παρακολουθήσω το συνέδριο με άνεση.

Επιπλέον, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω ενδιαφέροντα νέα άτομα, αλλά και να συναντήσω παλιούς καλούς φίλους και να ανταλλάξουμε ιδέες. Τέλος, επισκέφθηκα την όμορφη πόλη των Βρυξελλών και μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε πολύ το ύφος της πόλης, αφού συνδυάζει με τρόπο ιδανικό παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία.

Θα ήθελα να ευχαριστώ το ΙΚΥ για τη μοναδική αυτή εμπειρία που μου προσφέρατε και εύχομαι να το ζήσουν εξίσου όμορφα και οι επόμενοι.

Θέλεις να μείνεις ενημερωμένος/η για όλα τα νέα και συμβουλές που αφορούν το Erasmus+ (ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ).

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Erasmus+.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr