ERASMUS+: Επιστρέφουν ακόμη 3.000 φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων

Erasmus+: Επιστρέφουν ακόμη 3.000 φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων

Συνολικά 3.000 φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων βρίσκονταν έως χθες σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα, μέσω του προγράμματος Erasmus. Η ελληνική κυβέρνηση, όπως ανέφερε στην «Καθημερινή» μιλώντας για το θέμα ο αρμόδιος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, έχει δώσει οδηγία οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να γυρίσουν στην Ελλάδα, να ενημερώνουν τις πρεσβείες και τα προξενεία της χώρας μας στη χώρα όπου βρίσκονται ώστε να οργανωθεί ο τρόπος επιστροφής τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που διέθεσαν τα ελληνικά ΑΕΙ ύστερα από σχετικό αίτημα του υπουργείου, έως και χθες σε πανεπιστήμια ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus ήταν συνολικά 2.992 φοιτητές και περίπου δέκα διδάσκοντες. Μεταξύ των χωρών, στην Ισπανία ήταν 592 φοιτητές ελληνικών ΑΕΙ, στη Γερμανία 378, στη Γαλλία 312, στην Ιταλία 262, στην Πολωνία 200, στην Πορτογαλία 148, στην Τσεχία 144, στην Ολλανδία 143, σε βρετανικά ΑΕΙ 122.


Οπως ανέφερε ο κ. Διγαλάκης, τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν στείλει στο υπουργείο Παιδείας κατάλογο με τα στοιχεία των φοιτητών που μετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus και έχει υπάρξει επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Θεμιστοκλή Δεμίρη, ώστε οι φοιτητές που θέλουν να επιστρέψουν, να έλθουν σε επαφή με τις πρεσβείες και τα προξενεία της χώρας μας.

Ενδεικτικά, από την Ισπανία θα οργανωθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο τρεις πτήσεις, δύο από Μαδρίτη και μία από Βαρκελώνη. Μάλιστα, για τους φοιτητές που σπουδάζουν σε ΑΕΙ μικρότερων πόλεων, η πρεσβεία τους ζήτησε να συγκεντρωθούν σε Μαδρίτη ή Βαρκελώνη, ενώ για τη μετακίνησή τους προς τις δύο μεγαλουπόλεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εφοδιαστούν με τη βεβαίωση από την ιστοσελίδα της πρεσβείας.

Σύμφωνα με τον κ. Διγαλάκη, θα υπάρξει μέριμνα ώστε οι φοιτητές που θα επιστρέψουν να καλυφθούν και ως προς τις σπουδές τους που διέκοψαν στην ευρωπαϊκή χώρα και να συνεχίσουν κανονικά στο πανεπιστήμιό τους. Επίσης, οι Ελληνες που σπουδάζουν σε ευρωπαϊκά ΑΕΙ (όχι μέσω Erasmus) μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες για τον τρόπο επιστροφής τους.

Θέλεις να μείνεις ενημερωμένος/η για όλα τα νέα και συμβουλές που αφορούν το Erasmus+ (ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ).

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» μείνετε συντονισμένοι!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Erasmus+.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr