Το Erasmus+ εμπειρία ζωής για δέκα εκατομμύρια νέους Ευρωπαίους

Το Erasmus+ εμπειρία ζωής για δέκα εκατομμύρια νέους Ευρωπαίους

Erasmus+: Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για το πρόγραμμα Erasmus+ 2018, η οποία δημοσιεύθηκε, την τελευταία τριετία περισσότερα από 10 εκατομμύρια άτομα έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, γεγονός που, για πολλά από αυτά, αποδείχτηκε εμπειρία ζωής.

Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Aντιπρόεδρος αρμόδιος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας, δήλωσε τα εξής: «Οι δράσεις που πραγματοποιούνται σ' ολόκληρη την Ευρώπη στους τομείς της εκπαίδευσης, της νεολαίας και του αθλητισμού αποτελούν ευκαιρία αλληλεπιδράσεων, ανταλλαγών και γνώσεων για τα άτομα που συμμετέχουν σ' αυτές. Το Erasmus+ είναι μια καταπληκτική κοινή επιτυχία, αλλά θα πρέπει να θέσουμε τον πήχυ ακόμη πιο ψηλά. Πρέπει να επιδιώξουμε μεγαλύτερη συμμετοχή, μεγαλύτερη κινητικότητα, μεγαλύτερη ποικιλομορφία και περισσότερες ευκαιρίες.»


Το 2018 υπήρξε ένα ακόμη έτος-ρεκόρ, καθώς ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανήλθε σε 2,8 δισ. ευρώ, ποσό που συνιστά αύξηση της χρηματοδότησης κατά 10 % σε σύγκριση με το 2017. Το Erasmus+ χρηματοδότησε πάνω από 23.500 έργα και, συνολικά, υποστήριξε την κινητικότητα περισσότερων από 850.000 σπουδαστών, μαθητευομένων, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στον τομέα της νεολαίας το 2018. Σχεδόν το 10 % των 470.000 σπουδαστών, ασκουμένων και μελών του προσωπικού της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που έλαβαν υποτροφία κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017/2018 ταξίδεψαν από και προς χώρες εταίρους ανά τον κόσμο.

Εκτός από τους φοιτητές, τις φοιτήτριες και το προσωπικό των πανεπιστημίων, το Erasmus+ στήριξε 40.000 εκπαιδευτικούς και μέλη προσωπικού σχολείων, 148.000 εκπαιδευόμενους/-ες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, 8.400 μέλη του προσωπικού εκπαίδευσης ενηλίκων και 155.000 νέους και νέες και άτομα που εργάζονται στον τομέα της νεολαίας.

Το πρόγραμμα χρηματοδότησε επίσης 199 αθλητικά έργα, από τα οποία τα 118 διοργανώθηκαν από οργανώσεις μαζικού αθλητισμού. Το Erasmus+ στήριξε την ετήσια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, η οποία σημείωσε πρωτοφανή επιτυχία με περισσότερες από 50.000 εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη.

Θέλεις να μείνεις ενημερωμένος/η για όλα τα νέα και συμβουλές που αφορούν το Erasmus+ (ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ).

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Erasmus+.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr