Νέο πρόγραμμα Erasmus+ στην Γερμανία

Νέο πρόγραμμα Erasmus+ στην Γερμανία

Erasmus+: Καλύπτονται 100% διαμονή και διατροφή καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος και επιστρέφεται το 100% των εισιτηρίων, μέχρι το ύψος των 275 ευρώ, στα πλαίσια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+.

Στους συμμετέχοντες μετά το τέλος του προγράμματος, θα δοθεί το πιστοποιητικό Youthpass που είναι αναγνωρισμένο σε όλη την Ε.Ε.


Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ως βασικό στόχο την ενίσχυση του προβληματισμού και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω του storytelling.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί προκειμένου:

- Να ενθαρρύνει την κριτική σκέψη, τις συνεκτικές συμπεριφορές και τις διαπολιτισμικές ικανότητες των συμμετεχόντων, ώστε να μπορούν να ενεργούν ως ηγέτες στην κοινωνία τους

- Να εξοπλίσει τους συμμετέχοντες με δεξιότητες στο κουκλοθέατρο και γενικά εργαλεία και μεθοδολογίες για την αφήγηση, ώστε να κατανοηθούν οι θεμελιώδεις αξίες της ένταξης, της ανοχής, του σεβασμού και της ελευθερίας

- Να αυξηθεί η κατανόηση μεταξύ των συμμετεχόντων στη νεολαία, όσον αφορά το θέμα του αποκλεισμού και της ανισότητας και πώς μπορούν να παίξουν ρόλο στην πρόληψη αυτού του προβλήματος.

Τύπος: ανταλλαγή Νέων (youth exchange)

Πού; 5 νέοι/ες 18-30 ετών και 1 αρχηγός ομάδας άνω των 18 ετών.

Πότε; Osterholz-Scharmbeck, Γερμανία

Πότε; 04.09.2019 – 14.09.2019

Τίτλος: "Behind the Curtain"

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 20/6

Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά

Για να συμμετέχεις στο πρόγραμμα θα πρέπει να δηλώσεις άμεσα συμμετοχή ΕΔΩ.

Καλύπτονται: 100% διαμονή και διατροφή καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος και επιστρέφεται το 100% των εισιτηρίων, μέχρι το ύψος των 275 ευρώ, στα πλαίσια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+.

Στους συμμετέχοντες μετά το τέλος του προγράμματος, θα δοθεί το πιστοποιητικό Youthpass που είναι αναγνωρισμένο σε όλη την Ε.Ε.

Θέλεις να μείνεις ενημερωμένος/η για όλα τα νέα και συμβουλές που αφορούν το Erasmus+ (ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ).

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr