Global-In Fellowship: Πρόγραμμα Erasmus+ στο Βερολίνο με όλα τα έξοδα καλυμμένα 100%

Global-In Fellowship: Πρόγραμμα Erasmus+ στο Βερολίνο με όλα τα έξοδα καλυμμένα 100%

Erasmus+: Το Global-In Fellowship είναι ένα πρόγραμμα ανταλλαγής νέων που χάρη στην επιχορήγηση του Erasmus+ δίνει την ευκαιρία και για φέτος (11-31 Αυγούστου) σε 60 νέους να περάσουν τρεις εβδομάδες στο Βερολίνο με όλα τα έξοδα καλυμμένα 100% (εισιτήρια, διαμονή, διατροφή) στο πλαίσιο ενός εντατικού προγράμματος με θέματα τη διπλωματία, τις διεθνείς σχέσεις και την κοινωνική επιχειρηματικότητα. 

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους 16-20 χρόνων (με ειδικές εξαιρέσεις για νέους 20-22 χρόνων) από την Ελλάδα, το Βέλγιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Γερμανία, την Ιορδανία, την Κροατία, τη Μολδαβία, το Μαρόκο, τη Νορβηγία, την Πολωνία, τη Σουηδία και την Τσεχία που παρουσιάζουν ηγετικές δεξιότητες, κοινωνική δραστηριότητα και έντονο ενδιαφέρον για την πολιτική και τις διεθνείς και διπλωματικές σχέσεις. Απαιτείται, επίσης, η ευχέρεια στην αγγλική γλώσσα, στην οποία και διεξάγεται όλο το πρόγραμμα.


Το Global-In Fellowship είναι χωρισμένο σε τρεις θεματικές εβδομάδες ακολουθώντας το μοτίβο: εκμάθηση – εφαρμογή – καινοτομία.

Κατά την πρώτη εβδομάδα διεξάγονται σεμιναριακά μαθήματα, που εστιάζουν στους τομείς των νομικών, των πολιτικών και των οικονομικών επιστημών καθώς και στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και στη ρητορική δεινότητα. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται ένα θεμελιώδες επίπεδο γνώσεων που θα είναι απαραίτητο για τις άλλες δύο εβδομάδες.

Κατά τη δεύτερη εβδομάδα διεξάγονται προσομοιώσεις του Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών (Model United Nations), όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα μιας συγκεκριμένης χώρας πάνω σε ένα κοινό πολιτικό ζήτημα  και να αναπτύξουν τις ρητορικές τους ικανότητες αλλά και γενικά τις γνώσεις τους για τη λειτουργία του εν λόγω οργάνου.

Κατά την τρίτη εβδομάδα, λαμβάνει χώρα μία προσομοίωση, όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να αντιμετωπίσουν μία πολιτική κρίση και να διαμορφώσουν επικράτειες, συντάγματα, εθνικά συστήματα και εθνική ταυτότητα βάσει των στοιχείων και χαρακτήρων που τους έχουν δοθεί. Στη συνέχεια, οι χώρες λαμβάνουν πολιτικοοικονομικές αποφάσεις, οι οποίες αποφέρουν αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο, στα οποία οι συμμετέχοντες καλούνται και πάλι να απαντήσουν.

Φυσικά, το πρόγραμμα εμπλουτίζεται από πληθώρα πολιτισμικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που επιτρέπουν την ουσιαστική διαπολιτισμική ανταλλαγή μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά και την επαφή με την πόλη του Βερολίνου, την κουλτούρα και την ιστορία της γερμανικής πρωτεύουσας.

Στόχος μας είναι όχι μόνο οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια που θα τους επιτρέψουν  να αποκτήσουν ηγετικούς ρόλους στο μέλλον και ικανότητες που τέτοιες θέσεις απαιτούν μέσω εναλλακτικών μορφών μάθησης, αλλά επιπλέον, να επιστρέψουν με την εμπειρία της συνύπαρξης σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον και να αναπτύξουν σχέσεις συνεργασίας σε διεθνές επίπεδο τόσο κατά τη διάρκεια του προγράμματος όσο και μετά από αυτό.

Οι αιτήσεις είναι ήδη ανοιχτές και θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 25 Μαΐου, 23:59. Καλούμε όσους ενδιαφέρονται για την πολιτική, τη διπλωματία και τις διεθνείς σχέσεις, έχουν δίψα για μάθηση και όρεξη για τρεις παραγωγικές εβδομάδες προσωπικής ανάπτυξης και ανακάλυψης στο Βερολίνο αυτό το καλοκαίρι να ακολουθήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο και να κάνουν αίτηση για το Global-In Fellowship 2019: https://fellowship.global-in.org/application/

Θέλεις να μείνεις ενημερωμένος/η για όλα τα νέα και συμβουλές που αφορούν το Erasmus+ (ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ).

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr