Φοιτητικά δάνεια για μεταπτυχιακές σπουδές στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Το νέο πρόγραμμα Erasmus+ προβλέπει τη χορήγηση δανείων με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής σε όσους ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν έναν πλήρη κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η χώρα στην οποία επιθυμούν να σπουδάσουν οι φοιτητές δεν θα πρέπει να είναι η χώρα κατοικίας τους ή η χώρα στην οποία απέκτησαν βασικό τίτλο σπουδών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να λάβουν δάνειο ύψους μέχρι 12.000 ευρώ για παρακολούθηση προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ενός έτους και 18.000 ευρώ για παρακολούθηση διετούς προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών. 


Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή των ενδιάμεσων χρηματοπιστωτικών οργανισμών (Τράπεζες) θα ανακοινωθεί μετά το καλοκαίρι και η έγκριση τους αναμένεται τον Νοέμβριο του 2014. 

Η λίστα με τους επιλεγέντες οργανισμούς (Τράπεζες) θα δημοσιευτεί και θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στις Τράπεζες της χώρας τους που έχουν επιλεγεί.

Αναμένεται ότι τα πρώτα δάνεια θα χορηγηθούν σε φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2015/2016.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr