Επίθεση σε οίκημα Φοιτητικής παράταξης (ΦΩΤΟ)

Επίθεση σε οίκημα Φοιτητικής παράταξης στην Πάτρα

Οι "γνωστοί-άγνωστοι" έκαναν γυαλιά καρφιά οίκημα Φοιτητικής Παράταξης Κυπρίων στην Πάτρα, τα ξημερώματα της 1ης Οκτωβρίου και ημέρα της εθνικής επετείου για την Ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της φοιτητικής παράταξης Κυπρίων «Τάσσος Παπαδόπουλος» (πρώην «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ») φοιτητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, δήλωσε στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr:


Στις 1 Οκτωβρίου 2017 τα ξημερώματα και ημέρα της εθνικής μας επετείου για την Ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας οι "γνωστοί-άγνωστοι" κτύπησαν ξανά. Αυτόπτης μάρτυρας δηλώνει πως είδε δύο νεαρούς να τρέχουν από το σημείο χωρίς να μπορεί να διακρίνει τα πρόσωπά τους. Για 3η φορά φέτος στο 2017 και 8η φορα τα τελευταία 3 χρόνια το οίκημα της ΔΗ.ΠΑ.Κ.Φ Αναγέννηση Πάτρας βανδαλίστηκε από ανεγκέφαλους που πέταξαν πέτρες καταστρέφοντας τις τζαμαρίες του οικήματος. Να σημειώσουμε πως το οίκημα είχε ανακαινηστεί πλήρως πριν μια εβδομάδα και μετονομάστηκε σε "Τάσσος Παπαδόπουλος". Φαίνετε πως κάποιους τους ενοχλεί που υπάρχει Αναγέννηση και δεν δέχονται πως ο "κεντρόος-πατριωτικος" χώρος έχει φωνή και στην Πάτρα. Δεν είναι πρώτη φορά άλλωστε που μας κτυπούν όταν βλέπουν πως η Αναγέννηση πάει να σταθεί στα πόδια της.

Εμείς καταδικάζουμε αυτές τους τις ενέργειες και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους Κύπριους φοιτητές της Πάτρας πως η Αναγέννηση δεν θα σταματησει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα τους, όσο και αν κάποιοι την θέλουν εκτός. Η μοναδική δημοκρατική φωνή του Κύπριου φοιτητή θα αναγεννηθεί από τις στάχτες της για άλλη μια φορά και θα βγει πιο δυνατή μετά από αυτή την επίθεση. Όπως η ιστορία έχει δείξει πάντα οι μεγάλοι αγώνες γίνονται από μικρά σύνολα, έτσι και εμείς δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για το μέλλον του Κύπριου φοιτητή. Ξέρουμε πως αυτό, το φαινόμενο των επιθέσεων θα συνεχιστεί και μέσα στη χρονιά, εμείς δηλώνουμε παρόν και θα είμαστε εκεί για να τις σταματήσουμε, όσο οι ανεγκέφαλοι θα κόβουν ένα κεφάλι, άλλα δύο θα φυτρώνουν.

Η Αναγέννηση ιδρύθηκε την εποχή της χούντας στην Ελλάδα για να αντισταθεί στους φασίστες, και εμείς νιώθουμε συνεχιστές αυτού του έργου, όσο και να μας κτυπούν εμείς θα αγωνιζόμαστε. Θέλουμε τέλος να ευχαριστήσουμε τους Κύπριους φοιτητές της Πάτρας που στάθηκαν δίπλα μας σε αυτες τις δυσκολίες.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr