Επιστρέφουν στη Σύγκλητο οι Φοιτητές

Επιστρέφουν στη Σύγκλητο οι Φοιτητές 

Οι φοιτητές επιστρέφουν στη διοίκηση των πανεπιστημίων μέσω εκπροσώπων των φοιτητικών παρατάξεων, όπως συνέβη για πρώτη φορά 35 χρόνια πριν. Με τον τρόπο αυτό η νυν ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δηλώνει πως ενισχύει το φοιτητικό κίνημα. Ωστόσο, πανεπιστημιακοί θεωρούν ότι με τη ρύθμιση το υπουργείο τρέφει κυρίως τις ιδεοληψίες ενός στενού κομματικού ακροατηρίου του, «απενοχοποιούμενο» μάλιστα από το μπλόκο που βάζει στη φοιτητική ψήφο για την εκλογή πρύτανη και αντιπρυτάνεων.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι ουκ ολίγες φορές κατά το παρελθόν οι στρεβλώσεις της συνδιοίκησης στα ΑΕΙ (π.χ. συναλλαγές μεταξύ των φοιτητικών παρατάξεων και πανεπιστημιακών) είχαν προκαλέσει τις οξύτατες αντιδράσεις ακόμη και πανεπιστημιακών που τάσσονται στον χώρο της Αριστεράς.


Ειδικότερα, με το νομοσχέδιο που θα θέσει σε διαβούλευση το υπουργείο Παιδείας το προσεχές διάστημα, επιστρέφει η συμμετοχή των φοιτητικών παρατάξεων στα πολυπρόσωπα όργανα των ΑΕΙ, δηλαδή στους τομείς, στις γενικές συνελεύσεις τμημάτων και στη Σύγκλητο. «Σίγουρα θα μπορούν να εκφράζουν την άποψή τους, θεσμοθετημένα», τόνισε στην «Καθημερινή» υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου. Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Σύγκλητο θα εκπροσωπούνται με δικαίωμα ψήφου οι φοιτητές.

Δείτε εδώ τις σχετικές δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Παιδείας το προηγούμενο διάστημα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr