Φοιτητής καταγγέλλει αδικία σε Πανεπιστήμιο σχετικά με την πρακτική άσκηση

Φοιτητής Καταγγέλλει Αδικία σε Πανεπιστήμιο σχετικά με την Πρακτική Άσκηση

Την προηγούμενη Πέμπτη για άλλη μία φορά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την αδικία στο ελληνικό Πανεπιστήμιο. Συγκεκριμένα, κάποιοι φοιτητές έλαβαν ένα email που τους ανέφερε ότι πρόκειται να λάβουν ένα ποσό από το ΕΣΠΑ για την Πρακτική τους Άσκηση, η οποία όλοι έως τώρα γνωρίζαμε ότι γινόταν άνευ αποδοχών.

Το email αυτό έλαβαν μόλις 30 φοιτητές από τους τουλάχιστον 200 που αυτή τη στιγμή παρέχουν την υπηρεσία τους αφιλοκερδώς στο όνομα μιας «πρακτικής άσκησης». Με άλλα λόγια, πρόκειται να πληρωθούν 30 άτομα, ενώ όλοι μας δουλεύουμε τις ίδιες ώρες υπό τις ίδες συνθήκες. Όταν απευθύνθηκα στο αρμόδιο γραφείο προκειμένου να ενημερωθώ, επικαλέστηκαν ως κριτήριο τον Μ.Ο., ότι δηλαδή το ποσό θα δωθεί στα άτομα που έχουν τους υψηλότερους Μέσους Όρους στο τμήμα.


Και ρωτώ: Πόσο δίκαιο είναι να επιλέγονται 30 άτομα, με τα χ,ψ κριτήρια την ώρα που ΟΛΟΙ μας δουλεύουμε ακριβώς τις ίδιες ώρες; Δεν θα μπορούσαν το ποσό που είχαν στην διάθεσή τους να το μοιράσουν ισόποσα σε όλους;

Περισσότερες Καταγγελίες Φοιτητών μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Δεν είναι η πρώτη αδικία που καταγράφεται στο εν λόγω Πανεπιστήμιο. Αδικούμαστε με το «καλωσήρθατε», όταν παρέχονται κάρτες δωρεάν σίτησης σε φοιτητές που πληρούν κοινωνικά κριτήρια ανεξαρτήτου τόπου διαμονής. Δικαιούται δωρεάν σίτιση ο φοιτητής που ζει με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη, και δεν δικαιούται ο φοιτητής από την Κρήτη.

Στο θέμα της πληρωμής της πρακτικής, δε ζητούμε υπέρογκα ποσά, ήδη εδώ και 1,5 εξάμηνο δουλεύουμε στην ουσία εθελοντικά, στο όνομα της οικονομικής κρίσης. Ζητούμε ισότητα, κύριοι.

Ισότητα για να συνεχίσουμε ή να αρχίσουμε να πιστεύουμε πως υπάρχει κάτι να μας κρατήσει σε αυτή τη χώρα. Για να μην επιβεβαιώσουμε τα όσα γράφονται με βαρύγδουπους τίτλους «Τα λαμπρά ελληνικά μυαλά εγκαταλείπουν τη χώρα.

Ποιός ρώτησε πόσες φορές τους εγκατέλειψε, τους άδειασε αυτή η χώρα;

Τονίζω ότι το ζήτημα δεν είναι οικονομικό, αλλά κυρίως ηθικό. Στο όνομα μιας οικονομικής κρίσης μας χορηγούν μια «παιδεία», μια «μόρφωση» ως πλασίμπο. Κι αυτή όμως, δυστυχώς ληγμένη, καθώς δεν είναι έμπρακτη.

Με σεβασμό (στους συμφοιτητές-συναδέλφους μου, και όχι στο σύστημα).

Περισσότερες Καταγγελίες Φοιτητών:

Φοιτήτρια καταγγέλλει τις φοιτητικές παρατάξεις για την αφισοκόλληση!

Χτύπησαν φοιτητή στο κεφάλι με σιδερολοστό μέσα στο Πανεπιστήμιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Φοιτητής καταγγέλλει ελεγκτή του ΟΑΣΘ για παράνομη κατακράτηση και βίαιη συμπεριφορά

Φοιτητές του Πανεπιστημίου καταγγέλουν καθηγητή τους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ: Φοιτητές τραβιόντουσαν, σπρώχνονταν & βριζόντουσαν για να γραφτούν στο μάθημα!

Ξυλοδαρμός μέλους φοιτητικής παράταξης στο Πανεπιστήμιο Πατρών!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr