Φοιτητικοί Σύλλογοι προγραμματίζουν κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας στις 22 Μαρτίου

Φοιτητικοί Σύλλογοι προγραμματίζουν κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας στις 22 Μαρτίου 2017

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου, μετά από κάλεσμα του συλλόγου Τουρκικών Σπουδών, πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη των φοιτητικών συλλόγων Φυσικού, Μαθηματικού, Οδοντιατρικής, Ιστορικού- Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, ΦΕΑ, ΝΦΕΕΜΠ.        

Η συζήτηση επιβεβαίωσε την ανάγκη να δυναμώσουν τέτοιες πρωτοβουλίες, που συμβάλλουν στο κοινό συντονισμό των φοιτητικών συλλόγων! Μέσα από τη συζήτηση και τη μεταφορά πείρας γινόμαστε πιο ικανοί στον αγώνα για τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζει!


Στη σύσκεψη υπήρξε γόνιμος προβληματισμός για το πως θα αντιμετωπίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την επίθεση που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, σε συνέχεια των προκατόχων της, στις σπουδές μας. Πως θα βάλουμε φρένο στη συνέχιση της πολιτικής της υποχρηματοδότησης των ιδρυμάτων μας, στην ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας μέσα στις σχολές μας και την προώθηση του Ενιαίου Χάρτη για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Παράλληλα συζητήσαμε για το πως καλύτερα θα συντονίσουμε τον κοινό αγώνα μας με το εργατικό κίνημα, θα βάλουμε εμπόδια στην επίθεση που κάνουν κεφάλαιο, κυβέρνηση, ΕΕ στο δικαίωμα μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα πάνω στο αντικείμενο σπουδών μας. Ενάντια στο μέλλον που μας ετοιμάζουν με τις τεράστιες ουρές της ανεργίας, τις ελαστικές μορφές εργασίας, ενάντια στις "βέλτιστες πρακτικές" της ΕΕ, όπως είναι ο υποκατώτατος μισθός.   

Τέλος αποφασίσαμε να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, τους πρόσφυγες αλλά και πιο αποφασιστικά να στρέψουμε τον αγώνα μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σε μια περίοδο που υπάρχουν επικίνδυνες εξελίξεις και στην ευρύτερη περιοχή μας. Με τις τουρκικές προκλήσεις να δυναμώνουν, με την ελληνική κυβέρνηση να μπλέκει το λαό μας σε ακόμα πιο επικίνδυνες εξελίξεις!

Θέτουμε το δικό μας σχέδιο αντεπίθεσης

Πίσω από τα όνειρα και τις ανάγκες μας δεν κάνουμε βήμα!

Παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, πιο μαχητικά, πιο μαζικά με αντοχή και δύναμη που βρίσκεται στο συλλογικό μας αγώνα,

Το επόμενο διάστημα πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας:

  • Ενημερώνουμε, οργανώνουμε τη συζήτηση και αποκαλύπτουμε τα σχέδια της κυβέρνησης-ΕΕ-ΣΕΒ σε όλα τα αμφιθέατρα.
  • Καλούμε σε γύρο γενικών συνελεύσεων, συνελεύσεις ετών, ανοιχτές συνεδριάσεις των ΔΣ, συσκέψεις στους συλλόγους μας, συνεδριάσεις επιτροπών αγώνα.
  • Συνεχίζουμε σε κάθε σχολή της δράση μας οργανώνοντας εστίες αντίστασης και διεκδίκησης για δωρεάν βιβλία, φωτοτυπίες, κάρτες σίτισης.
  • Οργανώνουμε διήμερο δράσης σε όλους τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους στις 21-22/3.

Ιδιαίτερα για τις 21 Μάρτη, που είναι η μέρα κατά του ρατσισμού, ανοίγουμε την συζήτηση μέσα στα αμφιθέατρα, για την ανάγκη αλληλεγγύης στα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, την απομόνωση του φασισμού και ρατσισμού,  τις αιτίες  του πολέμου, τον επικίνδυνο ρόλο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή.   Παίρνοντας πρωτοβουλίες  που θα συμβάλλουν στη ζωντάνια των συλλόγων πχ η διοργάνωση εκδήλωσης με συναυλία, θεατρικό δρώμενο, σκετσάκι κλπ, συνεχίζουμε την οργανωμένη αλληλεγγύη με μάζεμα σχολικών ειδών για τα προσφυγόπουλα, συνθήματα ενάντια στο φασισμό.

Κλιμακώνουμε στις 22 Μαρτίου οργανώνοντας κινητοποίηση στις 12:00 στο υπουργείο Παιδείας για τα οξυμμένα ζητήματα των σχολών μας και  φοιτητικών  εστιών, μαζί με τους μαθητές.

  • Διεκδικούμε άμεση απόσυρση των χαφιεδομηχανημάτων από τα ΜΜΜ και δωρεάν μετακίνηση για όλους τους φοιτητές και σπουδαστές.  Οργανώνουμε κινητοποιήσεις σε ΟΟΣΑ την Τρίτη 28/3.
  • Από τώρα προετοιμαζόμαστε για μεγάλη απεργιακή μάχη που οργανώνουν τα εργατικά σωματεία για το επόμενο διάστημα! Θέτουμε το ζήτημα στις διαδικασίες του συλλόγου μας, ανοίγουμε την κουβέντα πλατιά σε κάθε έτος και αμφιθέατρο για την ανάγκη μαζικής συμμετοχής του κάθε συλλόγου στην απεργία, για την ανάγκη κοινού συντονισμού του φοιτητικού με το εργατικό κίνημα!
  • Ξεκινάμε τη προετοιμασία των φεστιβάλ των συλλόγων. Συνεχίζουμε τη δημιουργία πολιτιστικών και αθλητικών ομάδων σε κάθε σύλλογο.

Θεατές στη σφαγή των δικαιωμάτων μας δε θα μείνουμε!

Συνεχίζουμε τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Φοιτητικοί Σύλλογοι: Φυσικού, Μαθηματικού, Οδοντιατρικής, Ιστορικού- Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, ΦΕΑ, ΝΦΕΕΜΠ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr