Η επιστολή φοιτητών στον Υπουργό Παιδείας για την καθιέρωση Πτυχιακής Εξεταστικής 2017

Η επιστολή φοιτητών στον Υπουργό Παιδείας για την καθιέρωση Πτυχιακής Εξεταστικής για το 2017

Προς: Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου.

Κοινοποίηση: Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων κ. Ιωάννη Παντή


Θέμα: Διεξαγωγή και καθιέρωση Πτυχιακής Εξεταστικής.

Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2016

H πλειοψηφία των πολιτών αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Αυτό έχει ως επακόλουθο να αυξάνονται τα ποσοστά των φοιτητών που αδυνατούν να παρευρίσκονται στις παραδόσεις των μαθημάτων τους ή και χειρότερα να αδυνατούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, ιδιαιτέρως οι φοιτητές των Πανεπιστημιακών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της επαρχίας, αλλά και οι φοιτητές που σπουδάζουν σε διαφορετική πόλη του τόπου καταγωγής τους, λόγω του υψηλού κόστους διαβίωσης σε συνάρτηση με τα χαμηλά οικογενειακά εισοδήματα.

Πάγια θέση μας αποτελεί η υιοθέτηση όσο το δυνατόν περισσότερων μέτρων, τα οποία θα διευκόλυναν την περάτωση των σπουδών των φοιτητών σε αυτές τις δύσκολες εποχές, χωρίς παράλληλα να υποβαθμίζεται η ποιότητα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά αντιθέτως να εκσυγχρονίζεται και να προσαρμόζεται στις ανάγκες και στα πραγματικά ακανθώδη προβλήματα του μέσου φοιτητή. Η διευκόλυνση της φοιτητικής κοινότητας μπορεί να επέλθει με την παροχή της δυνατότητας σε κάθε φοιτητή που βρίσκεται είτε στο τελευταίο έτος σπουδών, είτε εκτός κύκλου σπουδών να εξετάζεται σε όλα τα μαθήματα ανεξαιρέτως ακαδημαϊκού εξαμήνου.

Για το λόγο αυτό, ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ , προτείνουμε τη διεξαγωγή και την καθιέρωση μέσω νομοθετικής ρύθμισης της πτυχιακής εξεταστικής σε μόνιμη βάση, αρχής γενομένης από την επερχόμενη εξεταστική περίοδο του Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2017. Αποτελεί μία πρόταση, η οποία θα συμβάλει ώστε το φοιτητικό σύνολο να περατώσει σε ομαλές συνθήκες τις σπουδές του, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου η μέση οικογένεια δεν έχει την πολυτέλεια να χρηματοδοτεί τις σπουδές των παιδιών της για περισσότερα χρόνια από τον προγραμματισμένο κύκλο σπουδών. Εάν επιλυθεί αυτό το ζήτημα με την πρόταση αυτή, η οποία δεν επιβαρύνει παράλληλα τα δημόσια οικονομικά, θα διευκολυνθεί επιπρόσθετα και ένα σημαντικό ποσοστό που συγκροτούν οι φοιτητές εξ’ αποστάσεως. Είμαστε σίγουροι για την κατανόησή σας και έχουμε την πεποίθηση ότι θα πράξετε τα δέοντα, με γνώμονα το συμφέρον των φοιτητών.

Με εκτίμηση

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Νεότερη Ενημέρωση για την καθιέρωση Πτυχιακής Εξεταστικής για το 2017 μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr