Η Κύπρος θα δώσει φοιτητικά επιδόματα ύψους 2,25 εκατ. ευρώ στους εξ Ελλάδος φοιτητές

Η Κύπρος θα δώσει φοιτητικά επιδόματα ύψους 2,25 εκατ. ευρώ στους εξ Ελλάδος φοιτητές

Την απόφαση πήρε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο στη Λευκωσία - Μέχρι σήμερα επιδόματα δικαιούντο μόνο οι φοιτητές που οι οικογένειες τους ζούσαν μόνιμα στη Κύπρο

Φοιτητές από την Ελλάδα που φοιτούν στη Κύπρο θα δικαιούνται από φέτος επιδόματα και άλλου είδους οικονομική βοήθεια. Την απόφαση πήρε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο στη Λευκωσία, καθώς μέχρι σήμερα επιδόματα δικαιούντο μόνο οι φοιτητές που οι οικογένειες τους ζούσαν μόνιμα στη Κύπρο.


Συγκεκριμένα, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε αύξηση ύψους 2,25 εκατομμυρίων ευρώ στο ποσό που θα διατεθεί για φοιτητικά επιδόματα (από 3,75 σε 6 εκατ. ευρώ).  Επίσης, ενέκρινε τη διάθεση ποσού ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για παραχώρηση φοιτητικών επιδομάτων σε οικογένειες φοιτητών από την Ελλάδα που έχουν τη μόνιμη διαμονή τους στην Ελλάδα και οι οποίοι κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 φοιτούσαν σε ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου, καθώς και σε επαναπατρισθείσες οικογένειες Κύπριων φοιτητών, οι οποίοι κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 φοιτούσαν σε ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου ή του εξωτερικού. 

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι και τις 24 Οκτωβρίου 2016 και πρέπει να συνοδεύονται από όλα τα δικαιολογητικά που αναγράφονται στην αίτηση. Αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά τις 24 Οκτωβρίου 2016 θα θεωρούνται εκπρόθεσμες και θα απορρίπτονται. Παράλειψη υποβολής αίτησης εντός της πιο πάνω προθεσμίας συνεπάγεται απώλεια του δικαιώματος για φοιτητικά επιδόματα.

Αν είσαι Ελλαδίτης Φοιτητής και Σπουδάζεις στην Κύπρο και θέλεις να μείνεις ενημερωμένος ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr