Ο υπ. Παιδείας προαναγγέλλει την επαναφορά των φοιτητών στη διοίκηση των Πανεπιστημίων-ΤΕΙ

Ο υπουργός Παιδείας προαναγγέλλει την επαναφορά των φοιτητών στη διοίκηση των Πανεπιστημίων-ΤΕΙ

Την επαναφορά των φοιτητών στις διοικήσεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων εξετάζει το υπουργείο Παιδείας όπως δήλωσε ο Νίκος Φίλης σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή».

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο νόμο Διαμαντοπούλου, τονίζοντας πως βρίσκεται στον αντίποδα των προτεραιοτήτων της σημερινής κυβέρνησης.


«Ο νόμος Διαμαντοπούλου είναι στον αντίποδα των δικών μας προτεραιοτήτων, όχι μόνο διότι εξυπηρετεί τη λογική «πανεπιστήμιο-επιχείρηση» αλλά διότι αποδείχθηκε μη λειτουργικός. Ως προς τα Συμβούλια, τι παρήγαγαν; Πότε αξιολογήθηκαν, πότε έστω αυτοαξιολογήθηκαν; Παρατείναμε τη θητεία τους μέχρι το 2017 γιατί θέλαμε η πανεπιστημιακή κοινότητα να αποφασίσει. Σημειώνω τη σύμπτωση: ορισμένα μέλη Συμβουλίων παραιτήθηκαν την ημέρα ψήφισης του ν/σ για την εκπαίδευση, δίνοντας την εντύπωση πολιτικού αντιπερισπασμού για να βοηθηθεί ο κ. Μητσοτάκης. Δεν προκαλέσαμε εμείς την κρίση με τα Συμβούλια. Άλλοι την επέλεξαν.»

Μιλώντας για τις αλλαγές στο νόμο για τα ΑΕΙ, ο κ. Φίλης τόνισε: «Υπάρχει αίτημα για επαναφορά του πρυτανικού συμβουλίου, το οποίο είναι εύλογο. Το συζητάμε γιατί αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα διοίκησης των πανεπιστημίων. Επίσης, οι φοιτητές θα μπορούν να συμμετάσχουν στη λειτουργία των πανεπιστημιακών οργάνων, όπως άλλωστε ισχύει σε πολλές άλλες χώρες.»

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr