Φοιτητής σκοτώθηκε ενώ έπαιζε Pokémon Go

Φοιτητής σκοτώθηκε ενώ έπαιζε Pokémon Go

Νεκρός έπεσε από σφαίρες ένας 20χρονος φοιτητής ενώ έπαιζε Pokémon Go σε ένα σκοτεινό σημείο του πάρκου του Σαν Φρανσίσκο το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στις αρχές συγγενείς του.

Ο ένοπλος φέρεται να παρακολουθούσε από μακριά τον Calvin Riley, που σπούδαζε στο San Joaquin Delta College, την στιγμή που έπαιζε το δημοφιλές παιχνίδι παρέα με έναν φίλο του, μετέδωσε το KGO-TV κι όπως φαίνεται κανένας από τους δυο τους δεν πρόσεξε τον ύποπτο άντρα που καραδοκούσε παρά μόνο κοιτούσαν τα κινητά τους ψάχνοντας Pokémon.


Σε εκείνο ακριβώς το διάστημα ήταν και που πυροβολήθηκε ενώ περιπλανιόταν στο πάρκο με τον φίλο του, ανέφερε ο John Kirby, που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό εκ μέρους της οικογενείας του θύματος. "Από όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, δεν υπήρξε καμία αντιπαράθεση. Δεν υπήρξε καμία ανταλλαγή κουβέντων" είπε ο Kirby. "Ήταν εντελώς παράλογο... απλώς πλησίασε, τον πυροβόλησε από πίσω και εξαφανίστηκε" πρόσθεσε.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η San Francisco Chronicle, το περιστατικό έχει προβληματίσει ιδιαιτέρως τις αρχές καθώς έλαβε χώρα πάρα πολύ κοντά στο Fisherman's Wharf, περιοχή που κατά κανόνα σφύζει από τουρίστες, ειδικά αυτήν την εποχή του χρόνου. Μέχρι στιγμής είναι ασαφές αν και σε ποιο βαθμό στη δολοφονία του Riley έπαιξε ρόλο το γεγονός πως έπαιζε Pokémon Go όταν πυροβολήθηκε κι εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Άλλωστε το παιχνίδι έχει γίνει αντικείμενο έντονης κριτικής καθώς αποσπά την προσοχή πεζών και οδηγών εμπλέκοντάς τους σε διάφορες επικίνδυνες καταστάσεις ενώ πολλές φορές έχει σαν αποτέλεσμα οι παίκτες του να εισβάλλουν απρόσκλητοι σε ξένες ιδιοκτησίες προκειμένου να πιάσουν κάποιον χαρακτήρα.

Οι αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο ληστείας καθώς το θύμα βρέθηκε έχοντας πάνω τους και το πορτοφόλι και το κινητό του.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr