Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με φοιτητές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με φοιτητές

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τους καθηγητές και φοιτητές του θερινού προγράμματος GLOBAL LAW & GOVERNANCE (GLG) SUMMER SCHOOL του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), υπογραμμίζοντας ότι το πρόγραμμα αυτό είναι, κυριολεκτικώς, πρωτοποριακό.

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι η πρωτοτυπία του έγκειται στο ότι επιτρέπει μια διεπιστημονική -ολιστική προσέγγιση του Δικαίου, της Δημόσιας Πολιτικής και της Οικονομίας. «Ολιστική διότι επιτρέπει από τη μια πλευρά να δούμε πως η υποδομή, που είναι η Οικονομία και η Δημόσια Πολιτική, διαμορφώνουν το Δίκαιο. Και από την άλλη πλευρά, πως το ίδιο το Δίκαιο έρχεται να επιδράσει, μέσω της εφαρμογής του, στη Δημόσια Πολιτική και στην Οικονομία. Και είναι σαφές ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα, με παγκόσμιες διαστάσεις -γιατί δεν αφορά μόνο την Ευρώπη- δείχνει πως είναι δυνατό μέσω του EPLO να οδηγηθούμε -σταδιακά βεβαίως και με πολλές δυσκολίες- στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αλλά και στην παγκόσμια ολοκλήρωση», υπογράμμισε ο Πρόεδρος.


Τόνισε, επίσης, πως στην Ελλάδα είμαστε περήφανοι γιατί φιλοξενούμε την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου και επισήμανε τον ρόλο του EPLO για την περαιτέρω προσέγγιση ως την τελική ευρωπαϊκή ενοποίηση, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο δημοκρατικό κενό που παρατηρείται στις μέρες μας και το οποίο εμποδίζει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Παράλληλα, παρατήρησε ότι και για τις χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ρόλος του EPLO, η δράση του EPLO, είναι ευεργετική διότι βοηθάει στην προσέγγισή τους. Και η προσέγγιση αυτών των χωρών με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κάτι το εξαιρετικά σημαντικό, κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr