Educational Trip 2016, υποβολή αιτήσεων, φοιτητές Educational Trip 2016: Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για τους φοιτητές

Educational Trip 2016: Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για τους φοιτητές

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα Educational Trip 2016, που διοργανώνεται για έβδομη διαδοχική χρονιά από το Corallia και τους συλλόγους Ελλήνων φοιτητών των πανεπιστημίων Στάνφορντ (Hell.A.S.), Μπέρκλει-Καλιφόρνια (Hestia), MIT (HSAMIT), Τζόρτζια-Georgia Tech (GTHS) και Σαν Ντιέγκο-Καλιφόρνια (HSAUCSD).

Τι είναι το Educational Trip


Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε 24 φοιτήτριες και φοιτητές από δημόσια ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ελλάδας και της Κύπρου να επισκεφθούν για μια εβδομάδα τα κορυφαία αυτά πανεπιστήμια. Οι φοιτητές που θα επιλεγούν, θα παρακολουθήσουν μαθήματα, διαλέξεις και σεμινάρια, σύμφωνα με τα ακαδημαϊκά τους ενδιαφέροντα, θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε τεχνολογικές εταιρείες αιχμής, όπως Google, Facebook, κ.ά., καθώς και σε ερευνητικά κέντρα στο Σαν Φρανσίσκο, στη Βοστόνη, στην Ατλάντα και στο Σαν Ντιέγκο.

Δικαίωμα Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι φοιτήτριες και φοιτητές που φοιτούν σε πολυτεχνικές σχολές, σχολές θετικών επιστημών και οικονομικές σχολές, έχουν ολοκληρώσει το πρώτο έτος φοίτησης και δεν βρίσκονται στο έτος αποφοίτησής τους, παρουσιάζουν αξιόλογη πορεία στις σπουδές τους και έχουν «επιδείξει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του πανεπιστημίου στο οποίο φοιτούν», καθώς επίσης και «εθελοντική και κοινωνική δραστηριότητα». Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 8 Ιανουαρίου 2015 και το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί στις 2-10 Απριλίου 2016.

Στο πρόγραμμα έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα πάνω από 90 φοιτήτριες/τες. Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.edutrip.gr

Περισσότερα Φοιτητικά Νέα ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr