Φοιτητή, ψηφίζεις, εκλογές, Σεπτεμβρίου, 2015, κλικ,ypes.gr/services/eea/eeagr/eea.htm Φοιτητή μάθε που ψηφίζεις στις εκλογές Σεπτεμβρίου 2015 με ένα κλικ

Φοιτητή μάθε που ψηφίζεις στις εκλογές Σεπτεμβρίου 2015 με ένα κλικ

Στην εφαρμογή Μάθε που ψηφίζεις του ΥΠΕΣ καταχωρήθηκαν τα εκλογικά τμήματα που οι εκλογείς θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr έχουν προσαρμόσει την εφαρμογή ώστε οι φοιτητές και οι φοιτήτριες να μάθουν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν.

Διαβάστε ακόμη: Αναβολή εξετάσεων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ λόγω εκλογών (δείτε αναλυτικά)


Συγκεκριμένα πλέον απο σήμερα οι εκλογείς συμπληρώνοντας το όνομα τους το επίθετο τους το πατρώνυμο και το όνομα μητέρα καθώς και την χρονολογία γέννησης μπορούν στην εφαρμογή "Μάθε που ψηφίζεις να δουν το εκλογικό τους τμήμα".

ΦΟΙΤΗΤΗ ΔΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

Η Τρίτη αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων, όπως αυτή έχει αποτυπωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου, θα αποτελέσει τη βάση δεδομένων των εκλογικών καταλόγων σύμφωνα με τους οποίους θα διεξαχθούν οι εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη 2015. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι και οι ετεροδημότες θα ψηφίσουν με βάση τους σχετικούς πίνακες. Αν η αίτηση που τους έχει υποβληθεί μετά τον Ιούνιο, θα πρέπει να μετακινηθούν στο τόπο που είναι εγγεγραμμένοι, καθώς δεν μπορούν να ψηφίσουν εκεί που διαμένουν. Συγκεκριμένα, με εγκύκλιο που εξέδωσε ο νέος υπηρεσιακός υπουργός Α. Μανιτάκης  οι προσεχείς γενικές βουλευτικές εκλογές θα διενεργηθούν µε βάση τους βασικούς και ειδικούς εκλογικούς καταλόγους της Γ΄ αναθεώρησης (Μαΐου – Ιουνίου 2015), η οποία περιλαµβάνει τις µεταβολές (µεταδηµοτεύσεις κ.λπ.) που συντελέστηκαν έως την 30.06.2015.

Διαβάστε ακόμη: Πρόθεση ψήφου φοιτητών για τις επικείμενες Εθνικές εκλογές; [ΨΗΦΙΣΤΕ]

Η ίδια προθεσμία 30.06.2015 ισχύει και για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδηµοτών, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση για να ψηφίσουν στον τόπο διαµονής τους. Η ανωτέρω προθεσμία 30.06.2015 ισχύει και για τη διαγραφή από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδηµοτών. Όσοι υπέβαλαν αιτήσεις διαγραφής έως την ηµεροµηνία αυτή δεν θα ψηφίσουν στις εκλογές της 20ης Σεπτεµβρίου 2015 ως ετεροδηµότες. Αντίθετα, όσοι υπέβαλαν αιτήσεις διαγραφής µετά την 30η .06.2015 θα ψηφίσουν στις εκλογές της 20ης Σεπτεµβρίου 2015 ως ετεροδηµότες.

Περισσότερα Φοιτητικά Νέα ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr