psaxno sygkatoiko,ψαχνω συγκατοικο,φοιτητής,φοιτήτρια,φοιτητικό σπίτι,διαμέρισμα 1 στους 4 φοιτητές επιλέγει να συγκατοικήσει

1 στους 4 φοιτητές επιλέγει να συγκατοικήσει

Στο 25% διαμορφώνεται το ποσοστό των νεοεισαχθέντων φοιτητών που επιλέγει τη συγκατοίκηση σύμφωνα με στοιχεία μεσιτικών γραφείων που παρουσιάζει η εφημερίδα Δημοκρατία.

Ο βασικός λόγος που οι πρωτοετείς φοιτητές επιλέγουν τη συγκατοίκηση δε είναι άλλος από τη δυνατότητα να μοιράζονται τα έξοδα με στόχο να μην επιβαρύνουν τον διαρκώς μειούμενο οικογενειακό προϋπολογισμό.


Η συγκατοίκηση φοιτητών παρατηρείται κατά κύριο λόγο σε επαρχιακές πόλεις που δεν διαθέτουν πολλά ακίνητα κατάλληλα για φοιτητές που να βρίσκονται πλησίον της σχολής, καθώς και σε μεγαλύτερες πόλεις που τα ακίνητα τα οποία βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την εκάστοτε σχολή είναι περιζήτητα και μισθώνονται γρήγορα και σε υψηλότερες τιμές.

Όσον αφορά στις τιμές των κατοικιών που αναζητούν οι νέοι φοιτητές τα μισθώματα εμφανίζονται μειωμένα σε σχέση με πέρυσι από 5% - 10% για παλαιά ακίνητα, ενώ η πτώση για ακίνητα μετά το 2007 - 2008 αγγίζει το 15%.

Την αγγελία για την επιθυμία συγκατοίκηση σας μπορείτε να την βάλετε ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr