Έρευνα, αποκαλύπτει, φοιτητές, φοιτήτριες, στέλνουν, sms, sex Έρευνα αποκαλύπτει πως οι φοιτητές στέλνουν sms κατά τη διάρκεια του sεx

Έρευνα αποκαλύπτει πως οι φοιτητές στέλνουν sms κατά τη διάρκεια του sεx

Έρευνα στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 150 φοιτητές, κατέληξε ότι οι φοιτητές στέλνουν γραπτά μηνύματα σε πολύ ακατάλληλες, ανάρμοστες και άβολες περιστάσεις, όπως είναι κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού, όταν κάνουν μπάνιο, ενώ παρακολουθούν μια θρησκευτική λειτουργία, όπως για παράδειγμα μια κηδεία, ακόμα και κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης!

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ


Η δημοσκόπηση διεξήχθη σε ένα πανεπιστήμιο μεσαίου μεγέθους στις βορειοανατολικές ΗΠΑ και τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν πρόσφατα διαδικτυακά σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό. Το 60% των συμμετεχόντων ήταν γυναίκες και ο μέσος όρος ηλικίας μικρότερος από τα 20 έτη. Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε 70 ερωτήσεις που σκοπό είχαν να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με το πόσο συχνά στέλνουν γραπτά μηνύματα, πόσο συχνά ελέγχουν τα εισερχόμενα μηνύματα, με το εάν θα έστελναν μήνυμα σε 33 διαφορετικές κοινωνικές περιστάσεις κι εάν θεωρούσαν ότι ήταν σωστό να το κάνουν σε κάθε περίσταση.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι άνθρωποι στέλνουν μηνύματα ακόμα κι όταν γνωρίζουν ότι δεν είναι σωστό να το κάνουν. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες δήλωσαν ότι είναι λάθος να στέλνει κανείς μηνύματα ενώ έχει μια διαπροσωπική συνομιλία, αλλά το κάνουν έτσι κι αλλιώς. Παρομοίως ενώ γνωρίζουν ότι δεν είναι σωστό κι ευγενικό να στέλνουν μηνύματα σε άλλα άτομα ενώ βρίσκονται σε ραντεβού , δεν μπορούν παρά να το κάνουν. Το 90% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι στέλνει μηνύματα κατά τη διάρκεια του φαγητού και το 80% ενώ βρίσκεται στο μπάνιο. Το 75% έστελνε μηνύματα κατά τη διάρκεια της εργασίας και το 10% κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ενώ φυσικά γνώριζαν ότι δεν είναι σωστό. Τέλος πάνω από το 1/3 των φοιτητών είπε ότι λαμβάνει ή/και στέλνει τουλάχιστον 100 μηνύματα την ημέρα, ενώ παράλληλα, ελέγχει τα εισερχόμενα σχεδόν 16 φορές ανά ώρα.

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ SMS ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ sεx

Η δημοσκόπηση βέβαια αποκάλυψε ότι η αποστολή μηνυμάτων μπορούσε να λάβει χώρα ακόμα και σε σκανδαλωδώς κατάλληλες κοινωνικές περιστάσεις. Για παράδειγμα, το 7% δήλωσε ότι έχει στείλει μήνυμα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, πάνω από το 1/5 δήλωσε ότι έχει ανταλλάξει μηνύματα ενώ παρακολουθεί μια θρησκευτική λειτουργία και το 10% αποκάλυψε ότι έχει στείλει μήνυμα ενώ παρευρίσκεται σε κηδεία.

ΓΙΑΤΙ;

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ίσως συμβαίνει ότι και στην περίπτωση άλλων παρορμήσεων. Υπάρχει κάτι που προσφέρει ικανοποίηση κατά την ανταλλαγή των μηνυμάτων που ίσως σχετίζεται με την αμεσότητα της επικοινωνίας. Ο σχεδιασμός των σύγχρονων smartphones, μάλιστα, μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στο βαθμό που ανταποκρίνεται στην έμφυτη ανάγκη του ατόμου για διερεύνηση και αλληλεπίδραση. Φαίνεται λοιπόν πως η αποστολή μηνυμάτων σε ακατάλληλες κοινωνικές περιστάσεις μπορεί εν τέλει να θεωρηθεί ως ζήτημα έλλειψης αυτοελέγχου. Είναι σαν κάποιος να τρώει ένα κομμάτι κέικ σοκολάτας, ενώ είναι σε δίαιτα. Ξέρει ότι δεν είναι σωστό, αλλά το κάνει έτσι κι αλλιώς.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr