Παναγιώτης Στεφάνου, Υπότροφος ΙΚΥ για μεταπτυχιακές σπουδές α’ κύκλου στην Ελλάδα Παναγιώτης Στεφάνου, Υπότροφος ΙΚΥ για μεταπτυχιακές σπουδές α’ κύκλου στην Ελλάδα

Παναγιώτης Στεφάνου, Υπότροφος ΙΚΥ για μεταπτυχιακές σπουδές α’ κύκλου στην Ελλάδα

Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών: Με μεγάλη χαρά θέλησα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου στο Πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών μέσω της διαδικασίας εξατομικευμένης αξιολόγησης. Διεκπεραιόντας της σπουδές μου στο Τμήμα Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος στο Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης αποφάσισα να αναζητήσω υποτροφίες για παρακολούθηση Μ.Π.Σ. Έπειτα από πολύωρη έρευνα, βρήκα μια προκήρυξη με τον εξής τίτλο: Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (ΕΠΕΔΒΜ) του ΕΣΠΑ (2007-2013) υλοποιεί τις Πράξεις με τίτλους. Ύστερα από παρότρυνση γονέων, φίλων και εξαιρετικών καθηγητών κατά την διάρκεια της πρακτικής μου άσκησης, αποφασίζω να κάνω αίτηση. Πριν από μία βουτιά στην πιο κοντινή παραλία κάνω την αίτηση. Μετά από λίγο διάστημα ενημερώνομαι ότι είμαι στους 42 επιτυχόντες για πραγματοποίηση μεταπτυχιακού στις Γεωπονικές Επιστήμες. Από εκεί και πέρα αρχίζει η ‘’εκστρατεία’’. Μετακόμιση, εγκατάσταση στην ακριτική Ορεστιάδα και παρακολούθηση του μεταπτυχιακού. Διάβασμα, εργασίες, και σιγά σιγά αρχίζει το πείραμα της μεταπτυχιακής εργασίας.

Ατελείωτες ώρες δουλειάς, εργασίες και συγγραφή. Με όλο αυτό το φόρτο αρχίζει και η συγγραφή εργασιών για Πανελληνία συνέδρια, για Διεθνή συνέδρια, για διάφορους πάντα με μια ομάδα προπτυχιακών φοιτητών – διδακτορικών φοιτητών και καθηγητών. Το αποτέλεσμα μέχρι αυτή τη στιγμή μια επιστημονική εργασία σε Εθνικό Συνέδριο που παρουσιάστηκε προφορικά, μια εργασία σε Διεθνές συνέδριο στο εξωτερικό η οποία έχει γίνει δεκτή υπό μορφή poster, μια εργασία στον επετειακό τόμο του Τμήματος Δασολογίας & Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων, παρακολούθηση Διεθνούς συνεδρίου στο εξωτερικό. Το πιο σημαντικό όμως ήταν ο πολυπόθητος μεταπτυχιακός τίτλος. Όλα αυτά μπορεί να σας κούρασαν. Όμως μέσω της συμμετοχής μου σε αυτό το πρόγραμμα που δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω πάνω σε αυτό που αγαπούσα, να κουραστώ, να αποκτήσω γνώσεις και εμπειρίες. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ολοκλήρωσα το Μ.Π.Σ. χάρη στην υποστήριξη του Ι.Κ.Υ. Μέσω τον τροφείων κάθε μήνα μπολιαζόσουν με δύναμη και κουράγιο για να συνεχίζεις απρόσκοπτα να εκπληρώνεις το όνειρο σου. Γι’ αυτό λοιπόν το λόγο να συνεχίζετε αυτή την προσπάθεια και να την διευρύνεται. Να μπορέσουν όλο και περισσότερα άτομα να εκπληρώσουν το όνειρο τους και να προσπαθήσουν να εξελιχτούν επαγγελματικά στην χώρα μας παρά τις δύσκολες κοινοοικονομικές συνθήκες.


Ευχαριστώ για την στήριξη σας για την εκπλήρωση των ονείρων μου - Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr